Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkaron történt a síszünet legtöbb sérülése

Hatvanhét sérültet hozott az alsó-ausztriai síszünet

2011.02.14. Bata Attila

Hochkaron történt a síszünet legtöbb sérülése Véget ért a síszünet a magyar határhoz közeli osztrák tartományban, Alsó-Ausztriában. Szokás szerint az idén is több baleset történt az átlagosnál. Az elmúlt héten összesen 67 komolyabb sérülés történt a tartományban, a legtöbb sérültet Hochkar síterepéről szállítottak kórházba.
A mentők és az orvosok is készülnek az osztrák síszünetre, még a síelés szempontjából nem is a legfelkapottabb tartományban, Alsó-Ausztriában is. A mentők sokéves tapasztalatai alapján, a síszünettel járó zsúfoltabb pályák miatt körülbelül 20 százalékkal nő meg a balesetek száma a szezon többi hetével összehasonlítva.

A mentők alsó-ausztriai statisztikája a tavalyi síszünethez hasonlóan alakul, bár a számok kisebb-nagyobb emelkedést mutatnak. Az idén 4301 alkalommal kaptak riasztást, amely 126-tal több a tavalyi szünethez képest. Jelentősebben nőtt dokumentált kezelések száma, ez az idén 27 000 körül alakult, szemben a tavalyi húszezres számmal.

Örvendetes, hogy csökkent a komolyabb sérülések száma az alsó-ausztriai pályákon. 2009-ben még 119, tavaly 93, az idén már csak 67 esetben volt szükség orvosi segítségre komolyabb sérülések esetén. A "veszélyes" síterepek sorrendje nem nagyon változott tavaly óta. A legtöbb súlyos sérülés az alsó-osztrák pályákon az idei síszünetben Hockaron történt, 18 sérülttel. Utána következik Semmering (15), Ötscher (10) és Annaberg (7). A mentőhelikopterre öt alkalommal volt szükség valamelyik alsó-ausztriai pályán.
KOMMENTEK
vmate | 2011.02.14. 11:15
juj!

Szállástippek
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.