Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkaron történt a síszünet legtöbb sérülése

Hatvanhét sérültet hozott az alsó-ausztriai síszünet

2011.02.14. Bata Attila

Hochkaron történt a síszünet legtöbb sérülése Véget ért a síszünet a magyar határhoz közeli osztrák tartományban, Alsó-Ausztriában. Szokás szerint az idén is több baleset történt az átlagosnál. Az elmúlt héten összesen 67 komolyabb sérülés történt a tartományban, a legtöbb sérültet Hochkar síterepéről szállítottak kórházba.
A mentők és az orvosok is készülnek az osztrák síszünetre, még a síelés szempontjából nem is a legfelkapottabb tartományban, Alsó-Ausztriában is. A mentők sokéves tapasztalatai alapján, a síszünettel járó zsúfoltabb pályák miatt körülbelül 20 százalékkal nő meg a balesetek száma a szezon többi hetével összehasonlítva.

A mentők alsó-ausztriai statisztikája a tavalyi síszünethez hasonlóan alakul, bár a számok kisebb-nagyobb emelkedést mutatnak. Az idén 4301 alkalommal kaptak riasztást, amely 126-tal több a tavalyi szünethez képest. Jelentősebben nőtt dokumentált kezelések száma, ez az idén 27 000 körül alakult, szemben a tavalyi húszezres számmal.

Örvendetes, hogy csökkent a komolyabb sérülések száma az alsó-ausztriai pályákon. 2009-ben még 119, tavaly 93, az idén már csak 67 esetben volt szükség orvosi segítségre komolyabb sérülések esetén. A "veszélyes" síterepek sorrendje nem nagyon változott tavaly óta. A legtöbb súlyos sérülés az alsó-osztrák pályákon az idei síszünetben Hockaron történt, 18 sérülttel. Utána következik Semmering (15), Ötscher (10) és Annaberg (7). A mentőhelikopterre öt alkalommal volt szükség valamelyik alsó-ausztriai pályán.
KOMMENTEK
vmate | 2011.02.14. 11:15
juj!

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.