Annaberg: átadták a Mathias Zdarsky sípályát

2016.12.21. Bata Attila

December 17-én, szombaton egy újabb pályával gazdagodott a magyar határhoz közeli osztrák síterep, Annaberg. Az új pályát ünnepélyes külsőségek között adták át és az alpesi sítörténelem egyik legmeghatározóbb személyéről, a Mathias Zdarskyról nevezték el.
h i r d e t é s
Az új, piros jelölésű pálya 420 méter hosszú és 35 méter széles. Az ünnepségen a hivatalos személyek (turisztikai hivatal, polgármester stb.) az osztrákok híres női versenyzője Michaela Dorfmeister is részt vett.

Az átadási ünnepség
Az új pálya mellé hat lándzsás és négy hagyományos hóágyút is telepítettek. A versenypályát az egykoron a környéken munkálkodó Mathias Zdarskyról nevezték el. Neki köszönhetjük a mai alpesi síelés kialakulásának első lépésit. A kialakított technikáját a világ az alpesi síelés technika néven ismeri, amelyet régebben még a környékről elnevezve "lilienfeldi módszernek" is neveztek.

Annaberg síterepét az alsó-ausztriai idegenforgalmi hivatal leánycége vette át üzemeltetésbe még 2011-ben. Azóta 9,5 millió eurós nagyságban hajtottak végre fejlesztéseket. A síterep december 8. óta üzemel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Junges Hotel Annaberg
Ifjúsági szállás Annabergben, a legközelebbi felvonótól és a nagyparkolótól 3 km-re. A házban összesen 108 férőhely van, 4 db kétágyas, 22 db négyágyas és 1 db 12 ágyas szobában. Minden szobához tartozik fürdőszoba WC-vel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
R&R Apartmanok
Exkluzív, 2 hálószoba +nappalis 100 m2-es apartmanok Mitterbach am Erlaufsee külterületén, 2,5 kilométerre Gemeindealpe, 5 km-re Mariazell és 15 km-re Annaberg síterepeitől. Mini wellness részleg bérelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.