Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Annaberg: átadták a Mathias Zdarsky sípályát

2016.12.21. Bata Attila

December 17-én, szombaton egy újabb pályával gazdagodott a magyar határhoz közeli osztrák síterep, Annaberg. Az új pályát ünnepélyes külsőségek között adták át és az alpesi sítörténelem egyik legmeghatározóbb személyéről, a Mathias Zdarskyról nevezték el.
Az új, piros jelölésű pálya 420 méter hosszú és 35 méter széles. Az ünnepségen a hivatalos személyek (turisztikai hivatal, polgármester stb.) az osztrákok híres női versenyzője Michaela Dorfmeister is részt vett.

Az átadási ünnepség
Az új pálya mellé hat lándzsás és négy hagyományos hóágyút is telepítettek. A versenypályát az egykoron a környéken munkálkodó Mathias Zdarskyról nevezték el. Neki köszönhetjük a mai alpesi síelés kialakulásának első lépésit. A kialakított technikáját a világ az alpesi síelés technika néven ismeri, amelyet régebben még a környékről elnevezve "lilienfeldi módszernek" is neveztek.

Annaberg síterepét az alsó-ausztriai idegenforgalmi hivatal leánycége vette át üzemeltetésbe még 2011-ben. Azóta 9,5 millió eurós nagyságban hajtottak végre fejlesztéseket. A síterep december 8. óta üzemel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Junges Hotel Annaberg
Ifjúsági szállás Annabergben, a legközelebbi felvonótól és a nagyparkolótól 3 km-re. A házban összesen 108 férőhely van, 4 db kétágyas, 22 db négyágyas és 1 db 12 ágyas szobában. Minden szobához tartozik fürdőszoba WC-vel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.