Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Áramszünet okozott gondokat a francia síterepeken

2014.02.24. Bata Attila

Áramszünet miatt álltak a liftek két francia síterepen is a hétvégén. A lehető legrosszabbkor, a síszünet első napján állt a lift négy órán keresztül Valfréjus és három órán keresztül Métabief síterepén. Személyi sérülés nem történt, de bőven volt izgalom és bosszankodás mindkét terepen.
Métabief síterepén komoly izgalmakat hozott az áramszünet. Szombaton, amikor megérkeztek a síszünetüket megkezdő diákok, a síterep egyik liftje leállt és meg sem mozdult áramszünet miatt. A hegyimentők és a tűzoltók 39 síelőt mentettek ki a liftről helikopterek segítségével. A leállás 11:15-kor történt és az utolsó liften himbálózó síelőt 14:00 körül hozták le biztonságosan a földre.

Métabief a hétvégén
Valfréjus, egy másik francia síterep elektromos hibával szenvedett. A síterep egyik legfontosabb liftjét, a nyolcszemélyes Arrondaz kabinost kellett leállítani reggel 9:30-kor. Itt nem rekedt senki a liften, mindenki ki tudott szállni fenn, de liftet biztonsági okokból leállították és csak 13:15-kor indították újra.

Itt is a szokásos hétvégi tömeg volt. Körülbelül 1200 síelő ragadt fenn a hegyen vagy a hegy másik oldalán. Mivel visszacsúszni csak az egyedüliként üzemelő fekete pályán lehetett és ez sokaknak túl nehéz lett volna, a síiskolák a fenti vendéglőben matracokkal és élelemmel gondoskodtak a kicsikről. Délelőtt körülbelül 4500-an ragadtak a völgyben, akik már nem tudtak felmenni a hegyre. Őket megpróbálta valahogy kárpótolni a síterep, pénzvisszafizetéssel, egyes szolgáltatások (pl. bobpálya) ingyenessé tételével és a nyitva tartást is meghosszabbították egy fél órával.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.