Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Argentína: az év havazása érkezett a szezon végére

2021.08.24. Bata Attila

Dél-Amerikában lassan véget ér a síszezon, amely eddig túl sok örömöt nem hozott a kevés hó miatt. Argentínába az elmúlt héten a szezon eddigi legnagyobb havazása érkezett, számos korábban bezárt síterep is kinyitott a várva-várt havazás után.
Cerro Catedral, Argentína, képeslapra való táj a havazás után
Cerro Catedral, Argentína, képeslapra való táj a havazás után
Méteres havazás kozmetikázza a szezon hóadatait Dél-Amerikában, főleg Argentínában. Például Cerro Bayo síterepén 1500 méteren 80 cm, 1800 méteren 150 cm vastagon állt a hó a többnapos havazás után.
A havazás után számos korábban bezárt síterep megnyitotta kapuit, az üzemelő síterepek újabb pályákat tudtak előkészíteni. Az ország talán legismertebb síterepe, Las Lenas, az egész szezonban zárva tartott, és ezen a havazás után sem változtattak.
A déli félteken elég vegyesen alakult a szezon. Afrika déli részén még lehet síelni, azonban Ausztrália jelentős részén és Új-Zélandon a járvány miatt felfüggesztették a síterepek üzemelését, amit részben a lakosság alacsony átoltottságával indokoltak. A tilalom idején ez Ausztráliában 20%, Új-Zélandon 18% körül alakult. Összehasonításként Magyarországon ez a szám 57% körül járt.
Caviahue, Argentína: munkában a liftnél
Caviahue, Argentína: munkában a liftnél
Új-Zélandon, ahol a mostani helyzet előtt hónapokig nem találtak új fertőzöttet, augusztus 27-ig meghosszabbították a korábbi zárlatot. A síterepek már nagyon várják, hogy az utolsó hetekre itt is kinyithassanak. 
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.