Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Argentína: az év havazása érkezett a szezon végére

2021.08.24. Bata Attila

Dél-Amerikában lassan véget ér a síszezon, amely eddig túl sok örömöt nem hozott a kevés hó miatt. Argentínába az elmúlt héten a szezon eddigi legnagyobb havazása érkezett, számos korábban bezárt síterep is kinyitott a várva-várt havazás után.
Cerro Catedral, Argentína, képeslapra való táj a havazás után
Cerro Catedral, Argentína, képeslapra való táj a havazás után
Méteres havazás kozmetikázza a szezon hóadatait Dél-Amerikában, főleg Argentínában. Például Cerro Bayo síterepén 1500 méteren 80 cm, 1800 méteren 150 cm vastagon állt a hó a többnapos havazás után.
A havazás után számos korábban bezárt síterep megnyitotta kapuit, az üzemelő síterepek újabb pályákat tudtak előkészíteni. Az ország talán legismertebb síterepe, Las Lenas, az egész szezonban zárva tartott, és ezen a havazás után sem változtattak.
A déli félteken elég vegyesen alakult a szezon. Afrika déli részén még lehet síelni, azonban Ausztrália jelentős részén és Új-Zélandon a járvány miatt felfüggesztették a síterepek üzemelését, amit részben a lakosság alacsony átoltottságával indokoltak. A tilalom idején ez Ausztráliában 20%, Új-Zélandon 18% körül alakult. Összehasonításként Magyarországon ez a szám 57% körül járt.
Caviahue, Argentína: munkában a liftnél
Caviahue, Argentína: munkában a liftnél
Új-Zélandon, ahol a mostani helyzet előtt hónapokig nem találtak új fertőzöttet, augusztus 27-ig meghosszabbították a korábbi zárlatot. A síterepek már nagyon várják, hogy az utolsó hetekre itt is kinyithassanak. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.