Menü ≡

Aspen: nyolcvan utast mentettek ki az elromlott síliftről

2015.12.27. | Szerző: Bata Attila
Ritka szerencsétlen tradíciót folytat a világ egyik legismertebb síterepe, az amerikai Aspen. Az idei már a harmadik ünnepi időszak egymás után a coloradói síterep életében, amikor valami műszaki hiba történik a liftekkel. Ezúttal 80 utast kellett lehozni egy elromlott ülőliftről, a szezon legforgalmasabb időszakában.
h i r d e t é s
A síterep közleménye szerint a Tiehack Express lift vészjelzője elektronikus hiba miatt leállította a liftet és a tartalék berendezés sem működött. A műszaki hiba 11-kor történt. A síterep szerint 12:10-kor döntöttek, hogy hegyimentőkkel hozzák le az utasokat. Az utasok kimentését 12:30-kor megkezdték. Az utolsó utast 14:30-kor hozták le a földre, senki sem sérült meg.

Így hozták le az utasokat
Az okostelefonok és a kommunikáció mai szintjén már nemcsak a mentésre kellett koncentrálnia a síterepnek. A liften ragadt utasok szinte percenként hívták a mentőket vagy valamelyik helyi újságot vagy tévét. Ilyenkor előszeretettel közvetítenek a mentésről és mondták el elégedett vagy elégedetlen véleményüket a hegyimentők munkájáról.

A síterep szerint nincs összefüggés az utolsó három december végi időszak balesetei között. Nekik fáj a legjobban, hogy a legzsúfoltabb időszakban történtek ezek a műszaki hibák.
2015.12.27. 18:55:45 Kovács Andrea 70
Klassz ez a sárga dzseki.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »