Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Van ám hó bőven! Ausztrál szezon meghosszabbítva

2012.09.04. Bata Attila

Van ám hó bőven! Ausztrál szezon meghosszabbítva Tizenkét éve nem fordult elő az ausztrál Perisher síterepén, hogy ilyen nagyszerű hóviszonyokkal fogadják a síelőket szeptember elején. Az ilyenkor már szépen lecsendesülő szezon helyett inkább meghosszabbították a nyitva tartást, egészen október elejéig kitarthat a mostani hó.
Története egyik legjobb szezonját zárja Perisher, ez már most látható. Ahogy nálunk most ér véget szép lassan a nyár, az ausztrálok úgy mondanak búcsút a télnek, és ott lassan már elkerülnek a metszőollók és indulnak a kerti munkák. A tavasz már beköszöntött a fővárosba, Canberrába, de a hegyekben még mindig jókat lehet csúszni.

Hosszabb szezon, nagyobb mosoly, és ausztrál angolság
Ebben a szezonban, köszönhetően az augusztusi nagy havazásoknak, eddig összesen 4 méter hó esett a síterepen. A síterep vezetői szerint nagyon szerencsések voltak az idén a havazással, folyamatosan jött az utánpótlás és a hó minősége is remek volt. Csak az előző hét második felében 30 cm friss hó esett. Utoljára 2000-ben fordult elő, hogy szeptember elején két méter vastag havat mérjenek a síterepen.

A tizenkét éve nem látott csodás körülményeknek köszönhetően, a síterep úgy döntött, hogy október 5-ig meghosszabbítja a szezont, amely a környékbeli iskolai szünet végével egyezik meg.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.