Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: kettőből kettő aranyérem!

2011.02.11. Lipiczky Ágnes

Ausztria: kettőből kettő aranyérem! Újabb osztrák arany született a garmisch-partenkircheni alpesi sí-világbajnokságon, a pénteki női szuperkombinációban Anna Fenninger szerezte meg az aranyérmet. Az amerikai Lindsey Vonn a lesiklást követően kiszállt, a helyi sztár Maria Riesch pedig csak a 11. helyen zárt.
Az osztrák csapat immáron a második aranyérmét ünnepelhette Garmisch-Partenkirchenben miután a mindössze 21 esztendős Anna Fenninger megnyerte a pénteki szuperkombinációs versenyt.

A 2008-as formigali junior világbajnokságon két aranyérmet is begyűjtő síző ezúttal első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg, és mint fogalmazott: ez több mint álomszerű szereplés a részéről. Fenninger a verseny első felében, a Kandaharon megrendezett lesikláson a negyedik helyen zárt, majd a délutáni gudibergi műlesikláson is a negyedik legjobb időt futotta, így összesítésben - a szlovén Tina Maze és a svéd Anja Pärson (ő 11. világbajnoki érmét szerezte ma) előtt - ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

És hogy miként szerepeltek a Világkupa-sorozat nagyágyúi?

Lesiklásban az amerikai Lindsey Vonn a 12., míg a német Maria Riesch a 15. helyet szerezte meg, ami a sérüléseik és betegségeik tudatában nem is olyan meglepő eredmény. Vonn, aki a világbajnokság előtt szenvedett enyhe agyrázkódást, a műlesiklást már nem is vállalta, a vírusfertőzéssel küzdő Riesch azonban odaállt a rajthoz, de végül csak a 11. helyet tudta megszerezni.

Érdekes, hogy a Világkupa-sorozatban szárnyaló versenyzők közül többen visszafogottabbak a vb-n. A férfi Vk-éllovasa Ivica Kostelic például pontosan az összetett Világkupa megnyerése érdekében húzta be a féket ezen a világbajnokságon. Janica Kostelic testvére a szuper-G harmadik helye után jelentett be: a lesiklást és a kombinációt is kihagyja, helyette inkább a horvát tengerparton lazít, majd a technikai számokra tér vissza Garmisch-Partenkirchenbe.

Kosteliccel ellentétben a magyar sízők óriási élményként élik meg ezt a világbajnokságot. A női kombinációban rajtoló versenyzőink közül Miklós Edit a 23., míg Berecz Anna a 27. helyet szerezte meg. Utóbbinak ez az eddigi legjobb világbajnoki helyezése.
KOMMENTEK
Viri | 2011.02.11. 19:03
Gratulálok én is a Magyar Lányoknak, Annának és Editnek! Nagyon szépek ezek az eredmények, s lesz ez még jobb is!
elmo | 2011.02.11. 20:08
Így van, hajrá, hajrá!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.