Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Elisabeth Görgl nem csak a színpadon volt hős

2011.02.08. | Szerző: Lipiczky Ágnes
Elisabeth Görgl nem csak a színpadon volt hős Hétfőn este Angela Merkel német kancellár jelenlétében megnyitották a 41. alpesi sí-világbajnokságot Garmisch-Partenkirchenben. A hivatalos megnyitón az osztrákok versenyzője, Elisabeth Görgl volt az est fénypontja, aki 10 ezer néző előtt énekelte el a verseny hivatalos dalát.
h i r d e t é s
A „You are the Hero” című dal szárnyakat adott az osztrák sízőnek, hiszen ma ő nyerte meg a vb első számát, a női szuper óriás-műlesiklást.

”You are the Hero” – énekelte még hétfőn este a 41. alpesi sí-világbajnokság hivatalos dalát a hűvös Garmisch-Partenkirchen-i éjszakába az osztrák csapat versenyzője, Elisabeth Görgl, aki a megnyitóünnepség után néhány órával a Kandahar pályán is valódi hős lett, hiszen ő nyerte meg a világbajnokság nyitószámát, a női szuper óriás-műlesiklást.

A média ismét az amerikai Lindsey Vonn és a német Maria Riesch külön párharcával vezette fel ezt a versenyszámot, ám a két óriás csatája ezúttal elmaradt: Riesch a harmadik helyen zárt, míg a világbajnokságot megelőző zwieseli Világkupán könnyebb agyrázkódást szenvedő Lindsey Vonn csak a hetedik lett.

Elisabeth Görgl azonban bombaformában szerepelt a verseny során, szinte tökéletes pályát produkált, mindössze az amerikai Julia Mancuso tudott ráijeszteni, aki öt századmásodperccel maradt el az osztrák lány idejétől. „Úgy tűnik, én vagyok az Ezüstkirálynő” – vette tudomásul a második helyet Mancuso, aki pályafutása második világbajnoki ezüstérmét tehette zsebre. Görgl korábbról egy bronzéremmel büszkélkedhetett (2009, szuperkombináció), most pedig Ulrike Maier (1989, 1991), Alexandra Meissnitzer (1999) és Michaela Dorfmeister (2003) után ő a negyedik osztrák sízőnő, aki ebben a számban a világbajnoki dobogó legfelső fokára állhatott fel. „A kihívást jelentő pályák sokkal inkább örömmel töltenek el, mint szorongással – mondta a győzelme után Görgl, aki mint a verseny után elárulta, már a rajttól tökéletesen érezte magát a meglehetősen jeges, buckás pályán. – Kisebb hibákat természetesen én is követtem el, de összességében ez a futam elég volt a győzelemhez. Most nagyon boldog és nyugodt vagyok, szeretném megélni minden pillanatát ennek a sikernek.”

A garmisch-partenkirchen-i világbajnokságra 13 magyar versenyző utazott el, és az első napon a január 17-e óta magyar színekben versenyző, erdélyi származású Miklós Edit és Berecz Anna mutatkozott be a különítményből. A 49 fős mezőnyből előbbi a 31., utóbbi a 36. helyen zárta a női szuper óriás-műlesiklást.

További hírek és képek a VB hivatalos honlapján: http://www.gapa2011.com
2011.02.08. 13:23:38 huligan
Az ilyen gyors cikkeket szeretem!
2011.02.08. 14:43:05 jegkor
A VB honlap túlterheltség miatt jelenleg sajnos nem elérhető!
2011.02.08. 21:57:43 kovacspeter.ski
Görgl nagyot alkotott a legnagyobb elismerést érdemli!!!
2011.02.09. 09:27:48 vofely
Csatlakozom "huligan" sporttárshoz! Nekem is nagyon tetszik, hogy végre (!) egy magyar portál amelyik friss, érdekes és tartalmas hírekkel szolgál az Alpesi-Sí sportot illetően!

Végre!

Gratulálok a szerkesztőségnek, csak így tovább!

Ja, és Lizz előtt is le a kalappal!
2011.02.09. 11:37:01 Vadmadár
A Magyar Síszövetség honlapján semmilyen infót nem találtam a most zajló sí VB-n résztvevő magyar versenyzőkről.

Az alábbiakat szerettem volna tudni:

ki, milyen versenyszámban és mikor indulnak?

Amenyiben a szerkesztőségnek vannak erre vonatkozó információi, talán hasznos lenne közzé tenni.

Előre is köszönettel.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »