Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Görgl megszakította Vonn és Riesch nagy sorozatát

2011.02.13. Lipiczky Ágnes

Görgl megszakította Vonn és Riesch nagy sorozatát A nevető harmadik. Hogy kiről van szó? Elisabeth Görglről, aki győztesen jött ki az amerikai Lindsey Vonn és a német Maria Riesch különcsatájából a vasárnapi lesiklás során. Az osztrák hölgy, aki a megnyitó-ünnepségen elénekelte a világbajnokság hivatalos dalát, immáron második aranyérmét szerezte.
Osztrák napokat élünk a garmisch-partenkircheni világbajnokságon – már ami a női mezőnyt illeti. A vasárnapi női lesiklás során ugyanis ismét a piros-fehérek versenyzője diadalmaskodott: Elisabeth Görgl a szuper-G megnyerése után besöpörte a „királykategória” aranyérmét is. Méghozzá két nagyágyút, az amerikai Lindsey Vonnt és a hazai közönség előtt szereplő Maria Riescht szorítva a dobogó alsóbb fokaira.

„Nagyon boldog és büszke vagyok az ezüstérmemre. Amikor a rajtban álldogálva meghallottam Elisabeth idejét, azt gondoltam magamban: ez rettentő gyors futam volt” – nyilatkozott elismeréssel a győztesről Lindsey Vonn, aki két évvel ezelőtt Görglhöz hasonlóan a szuper-G és a lesiklás aranyérmét is begyűjtötte Val d’Isére-ben.

„Nagyon ideges voltam, rosszul aludtam, de a rajtra összekaptam magam, és hihetetlen koncentrációval tudtam versenyezni – mondta Görgl. – Őrületes futamot produkáltam, de alig akartam elhinni, amikor a nevem mellett az egyes számot láttam.”

Érdekesség, hogy a legutóbbi 15 lesiklóversenyen (2009 februárja óta) csak Vonn és Riesch tudott nyerni, vagyis Görgl egy nagy sorozatot szakított meg. Az osztrák női csapat Michaela Dorfmeister révén 2000-ben szerzett legutóbb aranyérmet lesiklásban, míg Görglhöz hasonló duplázást, Alexandra Meissnitzer hajtott végre 1999-ben, amikor szuper-G-ben és óriásműlesiklásban diadalmaskodott.
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2011.02.14. 17:26
Görgl Te vagy a legjobb!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.