Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Revans lehet a söldeni idénynyitó?

2011.10.20. Lipiczky Ágnes

Revans lehet a söldeni idénynyitó? Maria Höfl-Riesch vagy Lindsey Vonn? Ismét ez a nagy kérdés a 2011-2012-es Világkupa előtt. A szombati söldeni idénynyitón mindketten ott lesznek a rajtnál – vitáikat maguk mögött hagyva, átbeszélve, ismét jó barátként...
Egy meglehetősen zűrös Világkupa-döntő végén kiáltották ki a németek élversenyzőjét, Maria Höfl-Riescht (a szezon végén ment férjhez Marcus Höflhöz) az idény legjobbjának a 2010-2011-es szezonban. Noha az évad közepén még úgy tűnt, Höfl-Riesch simán bezsebeli az összetett elsőséget, legnagyobb riválisa és egyben legjobb barátnője, az amerikai Lindsey Vonn beleerősített, szezon közbeni agyrázkódását maga mögött hagyva, lépésről-lépésre közelítette meg a német sízőt a pontversenyben. A lenzerheidei Világkupa-döntő előtt már csak 23 pont volt a német előnye, és ebből végül hármat sikerült megtartania, miután a versenybíróság a rossz idő miatt törölte az utolsó erőpróbát, az óriás-műlesiklást, amelyen Vonn riválisánál nagyobb esélyekkel indult volna. A szabályok szerint a Vk-döntő után már nem lehet futamot pótolni, így bármennyire is fájt az amerikainak, három év után át kellett adnia a helyét Höfl-Rieschnek az összetett Világkupa dobogóján.

És ez a helyzet bizony kikezdte legendás barátságukat. Höfl-Riesch elárulta, hogy bár a pódiumon megölelték egymást, utána egyetlen szót sem váltottak, Vonn nem is gratulált neki. "Mindenki győzni akar, de tisztelned kell a többiek eredményeit. Ez az, ami bánt – mondta Höfl-Riesch. - Ez sí, így néha futamokat kell törölni. Persze nagyon rossz, ha épp az utolsó versenyről van szó, de akkor is az egész szezonban elért pontokat számolják. A különbség ezúttal csak három pont volt ... és most én vagyok a győztes!"

Vonn nem sokat fűzött a történtekhez, de azt azért elmondta az esettel kapcsolatban, hogy mindegy, hogy győzött vagy veszített volna, csak az esélyt, a lehetőséget akarta megkapni a bizonyításra... Nos a szezon végén a lányok néma csendbe burkolóztak, ám nyáron, az új-zélandi edzőtáborban sikerült egymásra akadniuk, és átbeszélni a történteket. A hírek szerint félre tették sértettségüket és ismét jó kapcsolatot ápolnak, ám megegyeztek abban, a médiában többet nem beszélnek a barátságukról.

A szombati söldeni óriásműlesiklás Vonn számára akár revans is lehet, nem is rejtette véka alá Új-Zélandon hihetetlen nagy hangsúlyt fektetett az óriásra és a műlesiklásra. "A Rettenbach gleccser azonban hatalmas kihívás, talán ez a legnehezebb óriásműlesikló pálya az egész világon. Rendkívül meredek, éppen ezért mindig ideges vagyok a rajtnál" – magyarázta Vonn, aki az összetett Világkupával kapcsolatos vágyairól egyelőre nem beszélt, elsősorban lesiklásban, szuper-G-ben és szuperkombinációban törekszik majd a címvédésre. Az amerikai lány számára egyébként az elmúlt szezon áttörést hozott óriásműlesiklásban, hiszen Spindleruv Mlynben a harmadik lett ebben a számban, vagyis először állhatott fel a dobogóra. Höfl-Rieschnek is hiányzik még az óriásműlesikló győzelem, ebben a szakágban egyelőre még csak két második hellyel büszkélkedhet, de mint nyilatkozta: nem hinné, hogy Sölden hozná meg számára a nagy bravúrt. "Jó lenne a legjobb ötben szerepelni, de igazából mindegy is mi történik Söldenben, nem ez dönt a szezon további sorsáról" – fejtette ki a német, aki az összetett Világkupával kapcsolatban is mély hallgatásba burkolózott. (Honlapját viszont megújította www.maria.com.de, amelyen a legfrissebb hírek között egy műtermi fotózást láthatunk róla. Igazán igényes, nőies képek készültek a német sízőről.)

Érdekesség, hogy az elmúlt szezonban a két lány 3453 pontot gyűjtött, vagyis majdnem annyit, mint a mögöttük záró négy síző, Tina Maze, Elisabeth Görgl, Julia Mancuso és Marlies Schild összesen. És ha már az osztrák Schildre terelődött a szó: a szlalom Világkupa címvédője a hírek szerint nem indul Söldenben, ahol 2008-ban egy edzésen súlyos sérüléseket szenvedett. "Még mindig nem állok készen arra, hogy felszabadultan síeljek a Rettenbach-gleccseren" – mondta Schild, aki természetesen megnézi a Világkupa-nyitányt.
KOMMENTEK
Eszteván | 2011.10.21. 14:31
Riesch weboldala: http://maria.com.de/
Bata Attila | 2011.10.21. 16:54
síruhában valszeg nem lesz nagyon látható, de Riesch hét kilót fogyott a nyáron :)
kovacspeter.ski | 2011.10.21. 19:42
Nagyon szurkolok Kathrin Zettelnek aki azok kevesek között van akik forgázzal tudják a Söldeni pályát megsízni
Szab | 2011.10.22. 10:54
...hát első futam elég nagy meglepetést hozott!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUMOK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.