Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vonn élete első óriásműlesikló Világkupa győzelme

2011.10.22. Lipiczky Ágnes

Az amerikai Lindsey Vonn győzelmét hozta a 2011-2012-es Világkupa idénynyitó versenye Söldenben. Vonn pályafutása első óriásműlesikló sikerét aratta, és ezzel ő az ötödik síző a világon, aki mindegyik szakágban nyert Világkupát.
Az osztrák Petra Kronberger, a horvát Janica Kostelic, és a svédek két kiválósága, Pernilla Wiberg és Anja Paerson után a szombati söldeni óriásműlesiklást megnyerő amerikai Lindsey Vonn az ötödik olyan síző a világon, aki mind az öt szakágban magáénak tudhat Világkupa-győzelmet.

Pedig a söldeni diadal lehetősége inkább álom volt Vonn számára, mint elérhető valóság, még úgyis, hogy a nyári felkészülés folyamán rengeteget foglalkozott ezzel a versenyszámmal. Most azonban megtört a jég. Vonn az első futamban a negyedik helyen zárt az olasz Federica Brignone, a németek olimpiai bajnoka, Viktoria Rebensburg és az osztrák Elisabeth Görgl mögött, majd a második felvonásban hatalmasat ment, míg az éllovas Brignone kiesett a versenyből.

„Pontosan tudtam, hogy a meredek lejtőn mire van szükségem, hagytam futni a léceimet – magyarázta Lindsey Vonn. – Hihetetlen számomra ez a siker, már a szezon elején elértem az egyik célom, és remélem, ez a lendület kitart az egész szezonban is.”

A második helyet a német Rebensburg, míg a harmadikat Görgl szerezte meg. Vonn legnagyobb riválisa, a német Maria Höfl-Riesch csak a huszonnegyedik lett. Riesch az elmúlt szezonban három pont előnnyel úgy nyerte meg az összetett Világkupát, hogy a lenzerheidei döntő óriásműlesiklását törölték.

Az 5/5-ösök listája:

Petra Kronberger (AUT) 6 (DH), 3 (GS), 3 (SL), 2 (SG), 2 (K) 16
Anja Paerson (SWE) 6, 11, 18, 4, 3 42
Lindsey Vonn (USA) 21, 1, 2, 14, 4 42
Janica Kostelic (CRO) 1, 2, 20, 1, 6 30
Pernilla Wiberg (SWE) 2, 2, 14, 3, 3 24
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.