Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Friss hó az osztrák hegyekben

2011.03.28. | Szerző: Stani
Friss hó az osztrák hegyekben Az egy héttel ezelőtti havazások után újra hófelhők gyülekeztek az osztrák hegyek felett, jelenleg többfelé esik a hó, helyenként 20-30 cm friss hó borítja a lejtőket. Holnaptól jön a jó idő.
h i r d e t é s
Az egy héttel ezelőtti havazások egyes nyugati síterepeken 30-40 cm friss havat hoztak és átmenetileg igen hideget, hiszen 3000 méteren még napközben is mínusz 10 fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála. Most újra havazás érte el Ausztriát és szombat óta kisebb-nagyobb megszakításokkal hull a fehér pelyhes. Igaz ezúttal a hóhatár jóval magasabb, jellemzően 1400 méter felett esik a hó, ez alatt az eső.
Galsterberg az előző havazások után
Galsterberg az előző havazások után
A ma reggeli friss adatok szerint Salzburg északi részén és Felső-Ausztria hegységeiben; így a Tennengebirgében és a Gosau feletti vonulatokban 20-30 cm hó esett. Ez azonban kirívó eset, mert az átlag ennél jóval kevesebb friss hóval büszkélkedhet, hiszen a legtöbb helyen épp, hogy becukrozódtak a lejtők, kivételt képeznek a gleccserek; egyes síparadicsomokban 10-15 cm friss hóvastagságot jelentenek.

Kevésbé rózsás a helyzet a még nyitva tartó határ közeli síközpontokban, amiket jelenleg az eső áztat; kivételt mindössze Stuhleck felső része képez, továbbá Hochkaron a pályarendszer nagy részén havazik. Holnaptól száraz, napos idő váltja fel az elmúlt napok változékony időjárását. Következő csapadékzóna csütörtöktől éri el szomszédunkat; eleinte még 1300 méteren is hó várható, péntektől inkább csak 1900-2000 métertől. A legtöbb hóval ismét a nyugati tartományokban számolhatunk.
2011.03.28. 15:18:25 Bukfenc
Vajon megmarad a hó a Húsvétig nyitva tartó pályákon?
2011.03.28. 15:51:05 afuchs007
Saalbach mennyit kapott? Pénteken vigyek lécet magammal?
2011.03.28. 17:01:08 Stani
@Bukfenc
Ami addig nyitva lesz, minden bizonnyal. Nyilván az alsóbb régiókban korlátozott lift és pályaszámmal.
Az idei Húsvét nyertesei (mivel későn van) egyértelműen a gleccserek (Kaprun, Tux, Stubai..)és a magasabb/hóbiztosabb terepek; Obertauern, Ischgl, Arlberg, Serfaus....

@fuchs
Saalbach néhány centit kapott. Lécet vigyél magaddal, kelj korán és síelj az északi hegyeken.
Szombattól kimondottan meleg idő lesz, de április 4.-től 5.-től egy szép kis csapadákzóna látszik kirajzolódni több napos havazással a hegyekben. A mennyiség és a hóhatár még kérdéses.
2011.03.29. 09:01:19 afuchs007
Stani, küszi az infót! Akkor még lesz egy jó kis napfényes szezonzárás :)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »