Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó az osztrák hegyekben

2011.03.28. Stánicz Balázs

Friss hó az osztrák hegyekben Az egy héttel ezelőtti havazások után újra hófelhők gyülekeztek az osztrák hegyek felett, jelenleg többfelé esik a hó, helyenként 20-30 cm friss hó borítja a lejtőket. Holnaptól jön a jó idő.
Az egy héttel ezelőtti havazások egyes nyugati síterepeken 30-40 cm friss havat hoztak és átmenetileg igen hideget, hiszen 3000 méteren még napközben is mínusz 10 fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála. Most újra havazás érte el Ausztriát és szombat óta kisebb-nagyobb megszakításokkal hull a fehér pelyhes. Igaz ezúttal a hóhatár jóval magasabb, jellemzően 1400 méter felett esik a hó, ez alatt az eső.
Galsterberg az előző havazások után
Galsterberg az előző havazások után
A ma reggeli friss adatok szerint Salzburg északi részén és Felső-Ausztria hegységeiben; így a Tennengebirgében és a Gosau feletti vonulatokban 20-30 cm hó esett. Ez azonban kirívó eset, mert az átlag ennél jóval kevesebb friss hóval büszkélkedhet, hiszen a legtöbb helyen épp, hogy becukrozódtak a lejtők, kivételt képeznek a gleccserek; egyes síparadicsomokban 10-15 cm friss hóvastagságot jelentenek.

Kevésbé rózsás a helyzet a még nyitva tartó határ közeli síközpontokban, amiket jelenleg az eső áztat; kivételt mindössze Stuhleck felső része képez, továbbá Hochkaron a pályarendszer nagy részén havazik. Holnaptól száraz, napos idő váltja fel az elmúlt napok változékony időjárását. Következő csapadékzóna csütörtöktől éri el szomszédunkat; eleinte még 1300 méteren is hó várható, péntektől inkább csak 1900-2000 métertől. A legtöbb hóval ismét a nyugati tartományokban számolhatunk.
KOMMENTEK
Bukfenc | 2011.03.28. 15:18
Vajon megmarad a hó a Húsvétig nyitva tartó pályákon?
afuchs007 | 2011.03.28. 15:51
Saalbach mennyit kapott? Pénteken vigyek lécet magammal?
Stani | 2011.03.28. 17:01
@Bukfenc
Ami addig nyitva lesz, minden bizonnyal. Nyilván az alsóbb régiókban korlátozott lift és pályaszámmal.
Az idei Húsvét nyertesei (mivel későn van) egyértelműen a gleccserek (Kaprun, Tux, Stubai..)és a magasabb/hóbiztosabb terepek; Obertauern, Ischgl, Arlberg, Serfaus....

@fuchs
Saalbach néhány centit kapott. Lécet vigyél magaddal, kelj korán és síelj az északi hegyeken.
Szombattól kimondottan meleg idő lesz, de április 4.-től 5.-től egy szép kis csapadákzóna látszik kirajzolódni több napos havazással a hegyekben. A mennyiség és a hóhatár még kérdéses.
afuchs007 | 2011.03.29. 09:01
Stani, küszi az infót! Akkor még lesz egy jó kis napfényes szezonzárás :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.