Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még várni kell az igazi szezonra az osztrák határ mellett

2011.12.09. Bata Attila

Az osztrák határhoz közeli, jól bevált magyar terepek közül egyelőre csak Hochkar, Ötscher-Lackenhof és Stuhleck üzemel a hétvégén, de Niederalpl is kapott annyi havat az utóbbi napokban, hogy lenne esély a nyitásra. A többi síterep valószínűleg megvárja a nyitással a december 16-i hétvégét.
Niederalpl
Hiába hullott 30-40 centiméter friss hó Hochkar tetején, a 130 km/órás széllökések nem sokat hagytak belőle a pályákon. Kemény meló kellett ahhoz, hogy egyelőre két részen a (0c Kids Land, 1 Familienabfahrt) lehessen síelni szombattól. Természetesen a további pályák megnyitásán is dolgoznak, de ehhez még kell egy kis idő.

December eleje óta lehet síelni Ötscher-Lackenhofban, igaz csak egyetlen pályán. A november végi hőmérsékleti inverziót kihasználva a síterepnek sikerült behavaznia és beindítania az egyik alsó kék pályát. Friss hírek szerint az üzemeltetők egyre biztosabbak benne, hogy a hétvégére újabb pályát tudnak átadni a nagyközönségnek.

A meglepően havas mikroklímát biztosan produkáló Niederalpl (a képen) most sem hazudtolta meg magát. A fenti részeken 60-70 cm friss hó hullott az előző napokban, a síterep üzemeltetőinek kellemes gondjuk van, a pályára hullott 50-60 centi vastag hórétegből kellene minél előbb síelhető pályákat varázsolni. Bár nyitódátumnak itt is a csak jövő hétvégét jelölték meg, de sokkal jobb a helyzet, mint a környék pályáin.

Korábban a hétvégére tervezett nyitások sok helyen ismét egy hetet csúsznak, tehát december 16-i hétvége az új céldátum Gemeindealpe Mitterbach, Annaberg, St. Corona, Mönichkirchen és Jauerling síterepein is.

Frissítés

December 10-én Stuhleck (Semmering) is megnyitja kapuit. Az első napon a Promibahn és Familienlift kivételével az összes lift üzemel.
KOMMENTEK
afuchs007 | 2011.12.09. 15:17
karácsonyra remélhetőleg megjön a hó.
Brillante | 2011.12.09. 17:03
Stuhleck is nyit! Facebookon is meg a honlapjukon is 10.-e a nyitás, csak 16.-a a Nagy Opening Event "Sztárokkal". :) De a lényeg, hogy holnaptól majdnem az összes felvonó üzemel.
Bata Attila | 2011.12.09. 17:10
Köszi az infót, frissítettük a cikket.
Brillante | 2011.12.09. 18:47
Nincs mit. Gyorsak voltatok:)

Szállástippek
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.