Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: egy méter friss hó és havazik tovább

2013.03.22. Stánicz Balázs

Panaszra igazán nem lehet okuk az osztrák síparadicsomoknak, hiszen a múlt héten elkezdődött márciusi tél tovább folytatódik. A hét elején helyenként egy méter friss hó esett és havazik tovább, a Húsvét is télies lehet.
A hét eleji havazás jelentős mennyiségű havat hozott, különösen Karintiában, Kelet-Tirolban és Salzburg tartomány déli részein. A legtöbb havat a karintiai Nassfeld kapta, ahol 80 cm friss hó hullott nem egészen egy nap leforgása alatt. A havazásból az északabbi terepek sem maradtak ki, igaz itt elsősorban a Tauern hegységben lévő sípályák profitáltak, így Kaprunból 40 cm-rel hízott a hótakaró vastagsága.

Még fel se oszlottak a hófelhők, szerdáról csütörtökre virradóra újabb front érte el Ausztriát, Tirol és Salzburg tartományban 10-30 cm friss havat hozott. Ma és szombaton nyugodt, napos, igazi síelős idő várható, majd vasárnaptól beborul és egészen keddig változékony időre van kilátás, havazással és időnkénti napsütéssel. A havazás mellett a hőfokok is a télre emlékeztetnek, -10 fok alatti értékkel, különösen Ausztria keleti felében lesz hidegebb, nyugat felé enyhébb hőmérsékletekkel számolhatunk.

A hét második fele még kissé bizonytalan, jelenleg úgy tűnik, hogy a húsvéti hosszú hétvége előtt kiadós havazásban lehet részük az osztrák síterepeknek, különösen a nyugati tartományokban.
KOMMENTEK
kmcsl83 | 2013.03.23. 11:29
Jó lenne, ha ott tudnánk lenni, de 2 gyerkőc mellől nehezen lehet kimozdulni.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.