Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: egy méter friss hó és havazik tovább

2013.03.22. Stánicz Balázs

Panaszra igazán nem lehet okuk az osztrák síparadicsomoknak, hiszen a múlt héten elkezdődött márciusi tél tovább folytatódik. A hét elején helyenként egy méter friss hó esett és havazik tovább, a Húsvét is télies lehet.
A hét eleji havazás jelentős mennyiségű havat hozott, különösen Karintiában, Kelet-Tirolban és Salzburg tartomány déli részein. A legtöbb havat a karintiai Nassfeld kapta, ahol 80 cm friss hó hullott nem egészen egy nap leforgása alatt. A havazásból az északabbi terepek sem maradtak ki, igaz itt elsősorban a Tauern hegységben lévő sípályák profitáltak, így Kaprunból 40 cm-rel hízott a hótakaró vastagsága.

Még fel se oszlottak a hófelhők, szerdáról csütörtökre virradóra újabb front érte el Ausztriát, Tirol és Salzburg tartományban 10-30 cm friss havat hozott. Ma és szombaton nyugodt, napos, igazi síelős idő várható, majd vasárnaptól beborul és egészen keddig változékony időre van kilátás, havazással és időnkénti napsütéssel. A havazás mellett a hőfokok is a télre emlékeztetnek, -10 fok alatti értékkel, különösen Ausztria keleti felében lesz hidegebb, nyugat felé enyhébb hőmérsékletekkel számolhatunk.

A hét második fele még kissé bizonytalan, jelenleg úgy tűnik, hogy a húsvéti hosszú hétvége előtt kiadós havazásban lehet részük az osztrák síterepeknek, különösen a nyugati tartományokban.
KOMMENTEK
kmcsl83 | 2013.03.23. 11:29
Jó lenne, ha ott tudnánk lenni, de 2 gyerkőc mellől nehezen lehet kimozdulni.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.