Menü ≡

Ausztria: nagy hó esett a hegyekben

2018.12.10. | Szerző: Stani
Megérkezett a havazás Ausztriába, elsősorban a nyugati tartományokban esett jelentősebb hó. A mostani nagy havazásból a déli országrészek (Karintia) csaknem teljesen kimaradtak. Holnapig helyenként méter feletti friss havat várunk.
h i r d e t é s
A legtöbb hó a Silvretta (Vorarlberg), Arlberg (Vorarlberg-Tirol), Seegrube (Tirol), továbbá Salzburg tartományban a Hochkönig és Magas-Tauern hegységekben hullott. Lakott települések közül az arlbergi Warth emelkedik ki, ahol 24 óra leforgása alatt 60 cm hó hullott.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

A salzburgi hegyekben is tetemes hó esett egy nap leforgása alatt, ma reggeli friss adatok alapján félméteres hó esett Zell am See-ben (1900 m) és Loferen (1600 m).

60 cm friss havat mutatnak a mércék Obertauernen (2300 m). Az automata mérőállomások adatai szerint 60 cm friss hó Kaprunban az Alpincenter (2450 m) környékén. Maria Alm felső részén (1900 m) 45 cm, míg a Gastein-völgy hegyeiben 15-35 cm jött össze 24 óra alatt.

Mivel a hóhatár 1000-1100 méter körül mozgott ezért a közlekedésben a havazás jelentősebb fennakadásokat nem okozott, hiszen az osztrák autópályák többsége az említett magasságok alatt fut.

A magasabb hegyvidéki utakon és hágókon természetesen télies viszonyokra kell felkészülnünk. Hólánccal járható a katschbergi, az obertauerni hágó, de Hochkönignél a Filzen és Dienten hágókon vezető út is, továbbá a gerlosi szakasz Krimml felé.

A hóesés a mai napon folytatódik, várhatóan egészen keddig kitart, ezúttal a hóhatár csökken, így egyre több völgy is befehéredhet a nap folyamán.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »