Menü ≡

Ausztria: havazás után beindították a hóágyúkat!

2015.11.22. | Szerző: Bata Attila
Hétvégén Ausztriába is megérkezett a havazás és vele együtt, ami most legalább olyan fontosnak tűnik, a hideg is. Amint lehetett, a legtöbb síterepen beindították a hóágyúkat. A következő héten az időjárás kedvező lesz a további hóágyúzáshoz, így a november 28-i hétvégén már néhány pályával megkezdődhet a szezon!
h i r d e t é s
A salzburgi és a tiroli hegyekben 20-50 cm hó hullott ma reggelig a magasabb régiókban. A salzburgi meteorológiai állomások reggel 6 órakor kiadott adatai szerint addig a Sonnblicken (3105 m) 61 cm, a Rudolfshütténél (2304 m) 31 cm hó esett. A karintiai Villacheralpe (2140 m) 21 cm hóval lett gazdagabb.

Lech Zürs (Vorarlberg) hangulatképek
A hőmérséklet sok helyen még napközben is nulla fok alatt alakul a síterepeken, így azt a furcsa képet látjuk, hogy havazás közben a hóágyúkat is beindították.

A következő héten bőven lesz lehetőség arra, hogy dübörögjenek a hóágyúk, akár még napközben is. Valószínűleg a hóágyúk teljesítményén fog múlni, hogy melyik síterep hány pályával kezdheti meg a szezont már a következő hétvégén. Aki már szeretne egyet csúszni a következő hétvégén, az figyelheti a síterepek weboldalait, vagy a sielok.hu jelentéseit az aktuális helyzetről.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »