Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hétfőtől szigorítások az oltatlanok számára

2021.11.15. Bata Attila

Mától ismét szigorít Ausztria. Az ötfokozatú intézkedési terv ötödik fázisa lép életbe, amely leginkább azokat korlátozza, akiket nem oltottak be, vagy az elmúlt fél éven belül nem estek át a betegségen.
Dachstein: mától üzemel a Schladmingerlift. A húzólifteken nem kell maszkot hordani.
Dachstein: mától üzemel a Schladmingerlift. A húzólifteken nem kell maszkot hordani.
Az elmúlt héten az látszott, hogy két osztrák tartományban eléggé romlottak a járványügyi adatok, közülük Felső-Ausztria saját jogkörében tervezte bevezetni azokat az intézkedéseket, amelyeket az osztrák kormány végül is mától az egész országra kiterjesztett.

Az intézkedések az oltatlanokat érinti Ausztriában, akik a becslések szerint kb. 2 millióan lehetnek. Ők csak meghatározott esetekben pl. munkavégzés, alapvető szükségletek kielégítése (pl. élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás) hagyhatják el otthonukat. Nem látogathatják pl. a vendéglőket, a kávézókat, a sportlétesítményeket, ruhaboltokat, és a fodrászokat. Szintén nem mehetnek el az osztrák síterepekre.

A szigorítások közül mindenkire vonatkozik az FFP-2 maszkok használatának kiterjesztése. A vendéglőkben kötelező a maszk használata, kivétel az asztalnál. Ételt és italt csak az asztaloknál, ülve szabad fogyasztani. Az asztal elhagyása után kötelező a maszk használata. Erre készüljünk a hüttékben.

Ehhez hasonlóan a 2-G-igazoláshoz között beltéri sportesemények vagy múzeumok látogatásánál is mától kötelező a maszk.

A sílifteken is számítsunk a maszk kötelező használata. A múlt heti rendelkezés megengedte, hogy a 2-G-szabályozott helyeken nem kell maszkot hordani, pl. sílifteken. Ezzel szemben a lifttársaságok dönthetnek erről másképp is saját hatáskörükben. A síterepeik oldalait olvasgatva pl. Kaprunban kötelező a maszk a sílifteken, máshol ezt nem kérik - még. Azonban a mától érvénybe lépő szigorítások után, pl. a vendéglők példáját követve, egyre több síterep fogja kötelező tenni a maszkot a zárt helyeken és a zárt lifteken.

A mától érvényes országok rendelkezések a tervek szerint 10 napig lesznek hatályban.
KOMMENTEK
DHR | 2021.11.15. 22:48
Lesz síszezon, nem lesznek korlátozások. (Csak legfeljebb egy másik országban.) Most az osztrákok másolják a mi dilettáns szakértőinket?
ledit01 | 2021.11.16. 15:01
Ausztriában követhetetlenek a szabályok. Napról-napra változnak . Több fős, vegyes életkorú, vegyes védettségi igazolásokkal, oltásokkal rendelkező családnak egy 2022. februári foglalás szinte lehetetlen kihívás. Azt hiszem a mi családunk más országot választ. Sajnos! 1997-től tartó téli vakáció marad el Ausztriában!
Krampusz | 2021.11.17. 10:53
Tegnap Kaprunban a kabinos felvonókon megkövetelték az FFP2-es maszkot. A security szigorúan rászólt a síelőre, ha az orrot nem takarta a maszk.
Bata Attila | 2021.11.17. 11:02
A héten fokozatosan szigorítják a maszkkötelezettséget:
https://oesterreich.orf.at/stories/...3130331/
kelea | 2021.11.17. 12:50
ledit01: ha hozzáadod, hogy Ausztriában NEM létezik Szputnyik és Sinopharm, tehát ezen oltások "kezelését" nem kell szabályozniuk, máris nem annyira lekövethetetlen! A különutas oltási gyakorlatunk köszön itt vissza, amit nem/nem csak az osztrákoknak kellene megoldaniuk, hanem a Gordiuszi csomó átvágásán hazai politikusok/egészségügyi szakemberek is dolgozhattak volna/dolgozhatnának.

Krampusz: régóta ffp2-est írnnak elő, ezen már tényleg nem kellene senkinek meglepődnie. Az meg igazán remek, hogy betartatják a helyes viselést! Ha le van tolva, nem ér semmit. Voltam úgy kabinban, hogy a bentlévők egymást figyelmeztették a helyes használatra - itthon ilyet boltban, tömegközlekedésen ki tud/mer megcsinálni?
Krampusz | 2021.11.17. 13:52
Kelea, a félreértések elkerülése érdekében: a tegnapi felvonózásaim során a security csak egy alkalommal láttam, hogy figyelmeztetett egy embert. A síelők, boardosok nagyon fegyelmezetten, szabályosan használták a maszkot. A tartalék FFP2-es maszk meg ott volt a zsebemben. :)
Madar63 | 2021.11.18. 14:53
Szervusztok,
a tapasztalatok szerint hogyan kontrollálják az oltásokat? Elegendő az EU-s Certificate bevillantása? Van valakinek tapasztalata 2 Szputnyik + 3. Pfizer oltással...? Köszi!

Szállástippek
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.