Menü ≡

Ausztria: másfél méter hóból egy méter már lehullott

2014.10.23. | Szerző: Bata Attila
Tombol a tél Ausztriában. Az októberben szokatlanul erős havazáshoz még viharos szél is párosul. Ma még további havazások várhatóak, főleg Salzburg és Tirol tartományokban. Sok helyen már az egy métert is meghaladja az eddig lehullott hó mennyisége. Hétvégére már szép idő várható.
h i r d e t é s
Hatalmas havazás vonul végig Ausztrián az előz napokban, főleg az Alpok északi oldalán okoz gondokat. A magasabb hegyekben a friss hó mennyisége sok helyen elérte az 1 métert, a hatalmas szél miatt több működő gleccsert (Sölden, Hintertux vagy Kaprun) ideiglenesen le kellett zárni.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Salzburg tartomány hegyeiben 900 méter felett 40 cm, 1500 méter felett 70-100 cm hó hullott ma reggelig a helyi lavinaintézet szerint.

Salzburgban az A10-es (Tauernautobahn) autópályát reggel órákon át le kellett zárni. A 70 centiméternyi hó és a jobbára nyári gumikkal közlekedő autósok miatt komoly fennakadás alakult ki.

Az osztrák meteorológusok szerint ma még lesz utánpótlása a havazásnak, Salzburg régióban további 50 cm, Tirolban pedig 20-40 cm friss hóra számítanak.

Söldenben, a hétvégi világkupa színhelyén ma reggelre 70 cm hó hullott, a szervezők küzdenek a hóval, minden lezárva jelenleg, de a meteorológusok szép időt ígérnek szombat-vasárnapra.

Péntek reggelig a magasabb hegyekben másfél méter körül lehet a héten lehullott hó mennyisége, amely egyáltalán nem tipikus mennyiség októberben. 


Obergurgl-Hochgurgl (Tirol)
2014.10.23. 16:36:48 NINO
Hurrá! 1/2 5-re megállt a havazás (ilyen hírnek már rég örültem). Van remény, hogy holnap már felengednek a hegyre.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »