Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: másfél méter hó hétfőig

2016.01.31. Stánicz Balázs

Ausztria: másfél méter hó hétfőig Hatalmas havazás előtt áll Ausztria nyugati fele, Vorarlberg, Tirol, Salzburg tartományokban hétfő reggelig 50-100 cm, helyenként 150 cm friss havat várnak, mindezt erősen ingadozó hóhatár mellett.
A szombati nap Ausztria legtöbb síterepén ragyogó napsütéssel ért véget, de nyugat, északnyugat felől már megjelentek az első felhők, amik a közeledő havazás előhírnökei. Vasárnap kora hajnaltól hétfő délelőttig intenzív csapadékra készülhetünk Ausztria nyugati felében.
Magas-Tauern a Hochkönigről nézve szombat este - fotó:foto-webcam-eu
Magas-Tauern a Hochkönigről nézve szombat este - fotó:foto-webcam-eu
Vorarlberg, Tirol, Salzburg tartományokban, továbbá Salzburggal határos felső-ausztriai és stájer hegyekben megszakítás nélkül esni fog a hó. Átlagban 50-100 cm, azonban egyes helyeken a 150 cm friss hó sem kizárható.

Eleinte 600-900 m közt várható a hóhatár, azaz a legtöbb völgyben hóesés várható, azonban vasárnap napközben nyugatról folyamatos enyhülés kezdődik, ezzel a hóhatár is egyre magasabbra kúszik és vasárnap délután-kora este 1300-1500 métertől, míg hétfőre virradóra csak 2000 métertől számíthatunk havazásra, azaz jól elsősorban a gleccserek és a magasabb osztrák sípályák járnak a mostani havazással.
Fekete fellegek a Tuxi völgy felett - fotó:foto-webcam-eu
Fekete fellegek a Tuxi völgy felett - fotó:foto-webcam-eu
Az Osztrák Meteorológiai Intézet riasztást adott ki az érintett területekre, a nagy hó miatt, majd az esővel átitatott hó súlya alatt fák dőlhetnek az utakra és vezetékekre, emiatt áramkimaradások várhatók és a közlekedésben is fennakadások lehetnek.
Innsbruck: vihar előtti csend - fotó:foto-webcam-eu
Innsbruck: vihar előtti csend - fotó:foto-webcam-eu
Az intenzív havazás és eső mellé erős, viharos szél társul, ami tovább növeli a lavinaveszélyt. A csapadékfelhők elvonultával a hét elején átmeneti napsütés, majd szerdától ismét tél havazással, ezúttal jóval alacsonyabb hóhatárral.
KOMMENTEK
minerel | 2016.01.31. 17:25
Eplény még annyival sem fogják be :-)
golo | 2016.02.01. 08:14
Salzburger Land: reggel 0 fok 2200m-en, napközben felmegy 3000m fölé, eső, viharos nyugati szél. 2000m fölött 4-es lavinaveszély, nehéz, átázott hó, nem éri meg.
százas | 2016.02.02. 09:53
Mi van ezzel a téllel?

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.