Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: nőtt az eladott sílécek száma

2020.01.02. Bata Attila

A téli szezon megkezdésével egyidőben kijött az iparági jelentés. Tavaly is emelkedett az eladott sílécek száma. A legtöbbet az USA-ban adják el, majd Ausztria következik.
Az osztrák sportszergyártókat képviselő szervezet (VSSÖ) idei jelentése szerint a tavalyi szezonban összesen 433 ezer pár alpesi sílécet adtak el Ausztriában. Ez azt jelenti, hogy a világon kb. minden tízedik sílécet Ausztriában értékesítik.

Világszerte az előző szezonban 3,7 millió sílécet vásároltak meg, a legtöbbet az USA-ban értékesítettek, ahol 636 ezer talált gazdára. A második helyezett osztrákok után a franciák következnek 414 ezer eladott léccel. Az eladások száma világszerte 17 százalékkal emelkedett, Ausztriában kevésbé dinamikusan, "csak" 4,2 százalékkal.

Fontos megjegyezni, hogy a statisztika az alpesi lécek közé sorolja a sítúrázók léceit is, akik számát a szervezet 600-700 ezerre becsüli Ausztriában. Ez a sport egyre népszerűbb Ausztriában, az értékesített síbakancsok száma megduplázódott a két évvel ezelőtti adatokhoz képest.

Általánosságban az mondható el, hogy amíg a sílécek ára kissé emelkedett, addig a bakancsok ára nagyobb mértékben csökkent.

Az osztrák sportszerboltok forgalmának 13,4 %-át a sílécek és sícipők eladásából érték el.

Az osztrák gyártók eléggé erősek a piacon. A világ eladott síléceinek 60%-át négy cég (Atomic, Blizzard, Fischer és a Head) gyártja.

A szervezet szerint Ausztria továbbra is sínemzetnek tekinthető, hiszen a lakosság egyharmada alkalomszerűen síel. Az már más kérdés, hogy az osztrák pályákon csúszó kb. 51,8 millió téli vendég kétharmada külföldről érkezik. 
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.