Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: nőtt az eladott sílécek száma

2020.01.02. Bata Attila

A téli szezon megkezdésével egyidőben kijött az iparági jelentés. Tavaly is emelkedett az eladott sílécek száma. A legtöbbet az USA-ban adják el, majd Ausztria következik.
Az osztrák sportszergyártókat képviselő szervezet (VSSÖ) idei jelentése szerint a tavalyi szezonban összesen 433 ezer pár alpesi sílécet adtak el Ausztriában. Ez azt jelenti, hogy a világon kb. minden tízedik sílécet Ausztriában értékesítik.

Világszerte az előző szezonban 3,7 millió sílécet vásároltak meg, a legtöbbet az USA-ban értékesítettek, ahol 636 ezer talált gazdára. A második helyezett osztrákok után a franciák következnek 414 ezer eladott léccel. Az eladások száma világszerte 17 százalékkal emelkedett, Ausztriában kevésbé dinamikusan, "csak" 4,2 százalékkal.

Fontos megjegyezni, hogy a statisztika az alpesi lécek közé sorolja a sítúrázók léceit is, akik számát a szervezet 600-700 ezerre becsüli Ausztriában. Ez a sport egyre népszerűbb Ausztriában, az értékesített síbakancsok száma megduplázódott a két évvel ezelőtti adatokhoz képest.

Általánosságban az mondható el, hogy amíg a sílécek ára kissé emelkedett, addig a bakancsok ára nagyobb mértékben csökkent.

Az osztrák sportszerboltok forgalmának 13,4 %-át a sílécek és sícipők eladásából érték el.

Az osztrák gyártók eléggé erősek a piacon. A világ eladott síléceinek 60%-át négy cég (Atomic, Blizzard, Fischer és a Head) gyártja.

A szervezet szerint Ausztria továbbra is sínemzetnek tekinthető, hiszen a lakosság egyharmada alkalomszerűen síel. Az már más kérdés, hogy az osztrák pályákon csúszó kb. 51,8 millió téli vendég kétharmada külföldről érkezik. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.