Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: téli csodavilág havazás után

2019.03.13. Bata Attila

Kedd reggelre kisebb-nagyobb havazás érkezett az osztrák hegyekbe, ezúttal is az Alpok északi oldalán elterülő síterepek jártak jobban. A havazást nagyon gyorsan káprázatos napsütés követte, és a síterepek egymásra licitálva tették közzé a szebbnél-szebb képeket.
Körbersee webkamera tegnap
Körbersee webkamera tegnap
A települések magasságában főleg a nyugati országrész, Tirol és Vorarlberg falvaiban hullott a legtöbb hó. Warth településen 30 cm, vagy a serfausi pályarendszer alatti Landeck településen 15 cm friss hó hullott kedd reggelre. Síterepek magasságában már egészen Salzburg tartományig kb. 20 cm hullott, a tiroli síterepeken több helyen mértek 30 centimétert. Néhány magasabb helyen egy kicsivel még ennél is több jött le.

Mától már nem lesz ennyire gyönyörű az időjárás, visszatér a csapadék a hegyekbe. Péntekig havazás várható a hegyekben, ismét az északi oldalon. A reggeli órákban akár 600 méterre is süllyedhet a havazás határa, amely napközben kb. 1100-1200 méter fölé kúszik, pénteken még ennél is magasabbra, kb. 1600 méterre.

Nagy mennyiségű csapadék várható péntek estig Ausztriában, főleg az utolsó 36 órában. Nagyon fontos, hogy milyen magasan alakul a hóhatár, hiszen alatta komoly mennyiségű eső, felette pedig nagy adag friss hó várható.

Szombattól már megnyugszik az időjárás, és a március 15-i hétvége vasárnapján ismét napsütésben lehet majd síelni, reméljük olyan viszonyok között, mint a tegnapi képeken:

Obertauern
Obertauern
Obertauern
Obertauern
Wilder Kaiser
Wilder Kaiser
Ischgl
Ischgl
Ischgl
Ischgl
Mölltal
Mölltal
Zauchensee
Zauchensee
Rudolfshütte
Rudolfshütte
Katschberg
Katschberg
Niederalp
Niederalp
Serfaus
Serfaus
Sillian
Sillian
Spieljoch
Spieljoch
St. Jakob
St. Jakob
Turracher Höhe
Turracher Höhe
Hochkar
Hochkar
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.