Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: téli csodavilág havazás után

2019.03.13. | Szerző: Bata Attila
Kedd reggelre kisebb-nagyobb havazás érkezett az osztrák hegyekbe, ezúttal is az Alpok északi oldalán elterülő síterepek jártak jobban. A havazást nagyon gyorsan káprázatos napsütés követte, és a síterepek egymásra licitálva tették közzé a szebbnél-szebb képeket.
h i r d e t é s
A települések magasságában főleg a nyugati országrész, Tirol és Vorarlberg falvaiban hullott a legtöbb hó. Warth településen 30 cm, vagy a serfausi pályarendszer alatti Landeck településen 15 cm friss hó hullott kedd reggelre. Síterepek magasságában már egészen Salzburg tartományig kb. 20 cm hullott, a tiroli síterepeken több helyen mértek 30 centimétert. Néhány magasabb helyen egy kicsivel még ennél is több jött le.

Mától már nem lesz ennyire gyönyörű az időjárás, visszatér a csapadék a hegyekbe. Péntekig havazás várható a hegyekben, ismét az északi oldalon. A reggeli órákban akár 600 méterre is süllyedhet a havazás határa, amely napközben kb. 1100-1200 méter fölé kúszik, pénteken még ennél is magasabbra, kb. 1600 méterre.

Nagy mennyiségű csapadék várható péntek estig Ausztriában, főleg az utolsó 36 órában. Nagyon fontos, hogy milyen magasan alakul a hóhatár, hiszen alatta komoly mennyiségű eső, felette pedig nagy adag friss hó várható.

Szombattól már megnyugszik az időjárás, és a március 15-i hétvége vasárnapján ismét napsütésben lehet majd síelni, reméljük olyan viszonyok között, mint a tegnapi képeken:

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 36 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.