Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb hatalmas havazás érkezett Ausztriába

2010.12.10. Bata Attila

Újabb hatalmas havazás érkezett Ausztriába Már csütörtök reggel megérkezett Ausztriába a Németországban komoly fennakadásokat okozó havazás. A tél újabb támadása Ausztriában akár vasárnapig is kitarthat és addig a szerencsésebb helyeken akár 75-80 centiméter friss hó várható.
Németországban komoly fennakadásokat okozott a napokban hullott 30-50 centiméter hó. Számos repülőteret le kellett zárni, hosszú dugók alakultak ki az utakon, a legkellemetlenebb élményük azoknak lehetett, akik a 30 kilométeres dugóban fagyoskodtak, amely majdnem egész nap őrölte a németek idegeit, 20 óra kellett, amíg megszűnt a hosszú kocsisor.

Csütörtök reggelre már Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban is havazott. Az osztrák meteorológusok szerint vasárnap estig ismét tekintélyes mennyiségű hó eshet. A svájci határtól a mariazelli hegyekig 30-50 centiméter hó várható a síterepek magasságában. Az alacsonyabban fekvő részeken, pl. Salzburg városban is 15-20 centiméter eshet a hétvégén, a magasabban fekvő részeken pedig biztosnak látszik a 70-80 centiméter friss hó, de egyes meteorológusok az egy métert sem zárják ki. A korábbi havazásokkal ellentétben, ezúttal nem a keleti és a déli országrészben várható a legtöbb hó.

Nagyszerű hóviszonyokkal indult a december a legtöbb osztrák síterepen. A Karintiában lehullott egy-másfél méteres hó után Nassfelden és Heiligenbluton már biztosak benne, hogy ez egész szezonban kitartanak a most megalapozott pályák. A legtöbb síterepen fokozatosan adják át az újabb és újabb pályákat, egyre több helyen lehet már a völgyig síelni és egyre több liftet helyeznek üzembe. Ha valakinek van ideje/szabadsága/pénze, akkor most igazán érdemes hosszabb időre is elutazni síelni, hiszen kiváló hóviszonyokat találunk, mindezt karácsony előtti kedvezményes árakon és tömeg nélküli pályákon.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.