Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: újra üzemelnek a hókáoszban bezárt síterepek

2019.01.20. Bata Attila

Az év első két hetében hatalmas havazást kapó síterepeken lassan visszatér az élet a szokásos medrébe. A mostani hétvégén, ha még nem is az összes lifttel, de a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek ismét vendégeket tudtak fogadni.
Planneralm, Alpengasthof Grimmingblick, megtisztították a háztetőket a hótól.
Planneralm, Alpengasthof Grimmingblick, megtisztították a háztetőket a hótól.
Hochkar, Loser, Planneralm és Präbichl az ismertebb közelebbi síterepek, ahol rengeteg gondot okozott a havazás január eleje óta. Hochkarról már írtunk, péntek óta ismét lehet síelni.

Hasonló a helyzet a többi síterepen is. Loserről is többször írtunk, valószínűleg ezen a síterepen hullott a legtöbb hó az osztrák síterepek közül. Az 530 centiméteres hóvastagság, amelyet a mérőállomás mutatott a helyi lifttársaság szerint még nem is mutatja az igazi helyzetet. Több helyen is hat méter mély volt a hó, ahol pedig a szél összehordta, 10 méter vastag hó alól kellett kiásni mindent.

Präbichl síterepén négy méter vastagon állt a hó a pályán! Az első húzóliftet csütörtökön tudták megnyitni, szombatra már az összes lift üzemelt.

A Planneralmra vezető út lavinaveszély miatt közel két hétig volt lezárva, a sítereppel együtt. Péntek óta ismét járható az út és üzemel a síterep, ahogy írják olyan pályákkal, ahol hetek óta nem síelt senki. A hó itt is méterekben áll a pályákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AlpenParks - Hagan Lodge csillagcsillagcsillagcsillag
62 db modern, fából készült hütte várja vendégeit közvetlenül az Altaussee-Loser síterepen. A Hagan Lodge 4-féle szállástípussal rendelkezik, többségük saját szaunával felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db újszerű, egyenként 10 fős kapacitású önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.