Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 70 cm friss hó és még nincs vége

2016.11.07. Stánicz Balázs

A legutóbbi hidegfront 60-70 cm friss havat hozott a szerencsésebb osztrák síterepekre. A keddi és szerdai napsütést csütörtöktől ismét havazás válthatja fel jelentősebb mennyiségű friss hóval.
Schladming
Hétfő délutánig 40-45 cm friss hó esett Hochkönig síterepén, hasonló mennyiségek jöttek le a Gastein völgy sípályáin is.

Sok hó esett a Magas-Tauern hegységben, Weißsee-n és Kaprunban közel 70 cm a friss hó a mérőállomások szerint. Obertauernben 32 cm a völgyben és közel 60 cm 2300 méter magasan. Saalbachban 20 cm hóvastagságot mértek a völgyben, a hegyen közel fél métert. Hasonló a friss hó vastagsága a közeli Zell am See-Schmittenhöhén is. A stájer síterepek sem maradtak ki a havazásból, Planneralmon 35-45 cm-t mutatnak a mércék. Karintiában később kezdett csak hűlni a levegő, így a csapadék egy része eső formájában jött le, Turracher Höhe így is 35 cm hóval büszkélkedhet. A havazás elérte a határ közeli síterepeket, igaz itt kevés, jellemzően 5-10 cm esett. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb hó a nyugati tartományokban (Vorarlberg, Tirol, Salzburg) hullott, továbbá Stájerország nyugati hegyvidékein. A havazásnak még nincs vége, szerdáról csütörtökre újabb hófelhők érik el Ausztriát. Addig is marad a hideg, tegnap óta egyre több síközpontban kapcsolják be a hóágyúkat. Várhatóan a hétvégéig marad az átlagnál jóval hidegebb időjárás, így éjt nappallá téve dolgozhatnak a hóágyúk.

Hétfő délelőtti havazás Maiskogelen (Kaprun)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.