Menü ≡

Ausztria: 70 cm friss hó és még nincs vége

2016.11.07. | Szerző: Stani
A legutóbbi hidegfront 60-70 cm friss havat hozott a szerencsésebb osztrák síterepekre. A keddi és szerdai napsütést csütörtöktől ismét havazás válthatja fel jelentősebb mennyiségű friss hóval.
Schladming
h i r d e t é s
Hétfő délutánig 40-45 cm friss hó esett Hochkönig síterepén, hasonló mennyiségek jöttek le a Gastein völgy sípályáin is.

Sok hó esett a Magas-Tauern hegységben, Weißsee-n és Kaprunban közel 70 cm a friss hó a mérőállomások szerint. Obertauernben 32 cm a völgyben és közel 60 cm 2300 méter magasan. Saalbachban 20 cm hóvastagságot mértek a völgyben, a hegyen közel fél métert. Hasonló a friss hó vastagsága a közeli Zell am See-Schmittenhöhén is. A stájer síterepek sem maradtak ki a havazásból, Planneralmon 35-45 cm-t mutatnak a mércék. Karintiában később kezdett csak hűlni a levegő, így a csapadék egy része eső formájában jött le, Turracher Höhe így is 35 cm hóval büszkélkedhet. A havazás elérte a határ közeli síterepeket, igaz itt kevés, jellemzően 5-10 cm esett. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb hó a nyugati tartományokban (Vorarlberg, Tirol, Salzburg) hullott, továbbá Stájerország nyugati hegyvidékein. A havazásnak még nincs vége, szerdáról csütörtökre újabb hófelhők érik el Ausztriát. Addig is marad a hideg, tegnap óta egyre több síközpontban kapcsolják be a hóágyúkat. Várhatóan a hétvégéig marad az átlagnál jóval hidegebb időjárás, így éjt nappallá téve dolgozhatnak a hóágyúk.

Hétfő délelőtti havazás Maiskogelen (Kaprun)
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »