Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az első nem gleccser francia síterep megkezdte a síszezont

2018.11.11. Bata Attila

Kissé váratlanul, de sokak örömére kinyitott a francia Porté-Puymorens síterepe, amely a Pireneusokban található. Franciaországban jelenleg csak a Tignes feletti gleccseren lehet síelni. A gleccsereket leszámítva, ez tehát az első francia síterep, amely megkezdte a 2018/19-es szezont.
A múlt héten szépen havazott a Pireneusokban. Porté-Puymorens síterepe egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy előbbre hozza az eredetileg november 16-ra tervezett nyitását. Sajnos a havazást eső követte, de utána szerencsére lehűlt a levegő, így hóágyúkkal javítottak a pályák minőségén, fent 40 cm, a völgyállomásoknál 10 cm vastag a hó.

A korai nyitás, vagyis az elsők közötti nyitás annyira nem nagy meglepetés, hiszen tavalyi ez volt az első üzemelő (nem gleccser) francia síterep. Szombaton, napsütésben közel ezren síeltek a síterepen. Most a 35 pályából nyolc síelhető, amely összességében 8 kilométert jelent.

Ezen a hétvégén 23 euróba (szezonban 33 euró) került egy felnőtt napijegy. Hétközben bezárnak és remélik, hogy a következő hétvégére ismét ki tudnak nyitni, és akkor már az idén épült fekete pályát is meg tudják nyitni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.