Menü ≡

Az eplényi Nordica Síaréna fejlesztésének története

2006.12.01. | Frissítve: 2012.11.01. | Szerző: sielok.hu
2006-ban indult el az eplényi sípályák korszerűsítése, és azóta is töretlenül fejlesztik a Bakonyban található síterepet. Itt létesült Magyarország első ülőfelvonója, ami meghozta az országos hírnevet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az első ütemben hóágyúrendszert építettek ki, és csákányos felvonót telepítettek, új pályákat alakítottak ki, valamint megépült Holle Anyó síháza is. A pályafelület karbantartására beszereztek egy Leitner típusú ratrakot.

2007-2008-ban új hóágyúkat, új Bombardier ratrakot vásároltak, és üzembe helyeztek további két csákányos és két tolókaros felvonót is.

A 2009-es év igazi mérföldkő a Nordica Síaréna történetében. Minimálisra csökkentve a sorban állási időket a felvonóknál - ekkor épült meg a Szent Sólyom névre hallgató négyüléses sílift, amely azóta is egyedülálló Magyarországon.

2010-2011-ben is számos új hóágyút vásároltak, ráadásul beszereztek egy Prinoth Leitwolf típusú csörlős ratrakot.

2012-ben egy nagyobb fejlesztési program keretében teljesen megújult a Nordica Síaréna.
Új sípályákat alakítottak ki, melyeken helyet kapott Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkja és egy családi kikerülő szerpentin is. A meglévő pályákat kiszélesítették és biztonságosabbá tették. Új műanyagköteles felvonót helyeztek üzembe az egyik tanulópálya mellett. A szolgáltatások körét kiegészítették szánkózási lehetőséggel. További hóágyúkat vásároltak, fejlesztették a szivattyúkapacitást, valamint kibővítették a víztározókat. 1100 új ingyenes parkolót alakítottak ki. A vendéglátóhelyek számát ötre növelték, a meglévőket mind kibővítették és építettek három napozóteraszt is. Jelentős fejlesztés még, hogy már nemcsak télen, hanem nyáron is mehetünk Eplénybe. 2012-es évben megalkották a Bringaréna névre hallgató nyári szabadidőparkot. A csodálatos bakonyi panorámát nyáron is megcsodálhatjuk a Szent Sólyomból, ami ilyenkor libegőként üzemel. Ráadásul még a kerékpárosokat és kerékpárjaikat is felviszi a hegytetőre, ahonnan különböző kerékpárpályák indulnak. Panoráma- és Élménypályával, Downhillpályával, gyermek tanulópályával és CrossCountry körpályával várják a két keréken érkezőket. Természetesen lehet kerékpárt kölcsönözni és tesztelni is a Bringaréna Specialized központjában. Mindemellett a túrázás, kirándulás és a Nordic Walking szerelmesei is kellemes kikapcsolódásra lelnek Eplényben.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »