Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az idei svájci divat: összekötik a síterepeket

2013.11.16. Bata Attila

Svájcban is rengeteg nagyszerű liftet adnak át az idén. Azon felül, hogy kényelmesebb lesz ezek után feljutni a hegyekbe, az új liftek síterepeket is összekötnek majd. Három olyan lift épül, amelyek révén síterepeket kapcsolnak össze, a korábbinál nagyobb pályarendszeren keresztül síelhetnek a svájciak.
Mindhárom olyan jelentőségű fejlesztés, amely külön-külön is megér egy beszámolót a későbbiekben. Első helyen szerepel Graubünden kantonban Arosa és Lenzerheide összekötése. A két terep összekötésével 225 kilométernyi közös sípálya jön létre, és ezzel a közös síterep bekerül a 10 legnagyobb svájci terep közé. A káprázatos kabinos liftek a tervek szerint január második felében indulnak.

Arosa és Lenzerheide összekötése
Arosa és Lenzerheide összekötése
Wallis kantonban két összekötés valósul meg az idén. Grimentz és Zinal síterepeit is egy kabinossal kötik össze decemberre, így az egyesített síterepen már 150 kilométernyi pályán lehet síelni. Az építkezés 29 millió svájci frankba (kb. 7 milliárd forint) kerül.

Grimentz és Zinal építkezése
A harmadik nagy projekt inkább becsatlakozásnak tekinthető. Bruson síterepét kötik össze a Le Chable pályáival. Az eddig 50 kilométernyi pályával büszkélkedő Bruson nemcsak a szomszédos terephez kapcsolódik, hanem ezáltal Verbier közel 200 kilométeres, valamint a teljes Négy-Völgy régió közel 400 kilométeres hálózatához is.

Bruson síterepét kötik össze a régióval
Bruson síterepét kötik össze a régióval
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.