Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az igazi síőrült a liften alszik, hogy reggel első legyen

2023.06.30. Bata Attila

Európában nem jellemző ez az őrület, de Észak-Amerikában és Új-Zélandon sokan sportot űznek abból, hogy a síszezon megnyitóján az első lifttel induljanak fel a hegyre. Egyfajta dicsőség a szezonban elsőként felülni a sífelvonóra.
Az ülés megágyazva, kaja és ital betárazva ...
Az ülés megágyazva, kaja és ital betárazva ...
Észak-Amerikában ennek igazi hagyománya van. Vannak olyan fanatikusok, akik már évtizedek óta előző este letáboroznak a felvonó előtt, hogy nyitásnál elsőként érjenek fel a hegyre. Ebben a hónapban Új-Zélandon is elkezdődött a szezon, ezzel együtt a verseny az elsőségért.

Amíg nálunk a nyarat élvezzük, a déli félteken megkezdődött a síszezon. Az ottani június a tél első hónapja, vagyis mintha nálunk december lenne. Harry Satoshi azzal került be a helyi hírekbe, hogy első akart lenni. A tervek szerint június 9-én pénteken nyitott volna Mt. Hutt, az új-zélandi síterep közül elsőként. Satoshi előző nap délután megérkezett a síterepre és megágyazott magának a hatszemélyes felvonó ülésében.
Első nap a hatszemélyes liftnél
Első nap a hatszemélyes liftnél
Az idei tél eddig nem indul jól Új-Zélandon, kevés a hó. Csütörtök este derült ki, hogy kevés a hó miatt a nyitást szombatra tolták. Egy kisebb káromkodás is kicsúszott Satoshi száján, amikor megtudta, hogy így két éjszakát kell töltenie a sílift ülésén a mínusz 5 fokos hidegben.

Szombaton aztán az üzemeltetők hatalmas erőfeszítéseinek köszönhetően, 10-20 centiméter vastag mesterséges havon elindult a szezon. Arról már nincs információnk, hogy Satoshi kitartott-e szombatig, vagy a sorban utána következő táborozók, akik az éjszakát sátor, illetve lakókocsi „melegében” töltötték megelőzték őt.
Első liftezés a nyolcszemélyesnél
Az idén 50 éves Mt. Hutt pályáin és az új-zélandi síterepeken az igazi télre még várni kell. Múlt héten a hatalmas esőzés a vékony hóréteget is elolvasztotta, azóta legalább a hideg visszatért, de jelenleg a nagyobb síterepek közül csak Cardrona és The Remarkables tart nyitva.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.