Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az igazi síőrült a liften alszik, hogy reggel első legyen

2023.06.30. Bata Attila

Európában nem jellemző ez az őrület, de Észak-Amerikában és Új-Zélandon sokan sportot űznek abból, hogy a síszezon megnyitóján az első lifttel induljanak fel a hegyre. Egyfajta dicsőség a szezonban elsőként felülni a sífelvonóra.
Az ülés megágyazva, kaja és ital betárazva ...
Az ülés megágyazva, kaja és ital betárazva ...
Észak-Amerikában ennek igazi hagyománya van. Vannak olyan fanatikusok, akik már évtizedek óta előző este letáboroznak a felvonó előtt, hogy nyitásnál elsőként érjenek fel a hegyre. Ebben a hónapban Új-Zélandon is elkezdődött a szezon, ezzel együtt a verseny az elsőségért.

Amíg nálunk a nyarat élvezzük, a déli félteken megkezdődött a síszezon. Az ottani június a tél első hónapja, vagyis mintha nálunk december lenne. Harry Satoshi azzal került be a helyi hírekbe, hogy első akart lenni. A tervek szerint június 9-én pénteken nyitott volna Mt. Hutt, az új-zélandi síterep közül elsőként. Satoshi előző nap délután megérkezett a síterepre és megágyazott magának a hatszemélyes felvonó ülésében.
Első nap a hatszemélyes liftnél
Első nap a hatszemélyes liftnél
Az idei tél eddig nem indul jól Új-Zélandon, kevés a hó. Csütörtök este derült ki, hogy kevés a hó miatt a nyitást szombatra tolták. Egy kisebb káromkodás is kicsúszott Satoshi száján, amikor megtudta, hogy így két éjszakát kell töltenie a sílift ülésén a mínusz 5 fokos hidegben.

Szombaton aztán az üzemeltetők hatalmas erőfeszítéseinek köszönhetően, 10-20 centiméter vastag mesterséges havon elindult a szezon. Arról már nincs információnk, hogy Satoshi kitartott-e szombatig, vagy a sorban utána következő táborozók, akik az éjszakát sátor, illetve lakókocsi „melegében” töltötték megelőzték őt.
Első liftezés a nyolcszemélyesnél
Az idén 50 éves Mt. Hutt pályáin és az új-zélandi síterepeken az igazi télre még várni kell. Múlt héten a hatalmas esőzés a vékony hóréteget is elolvasztotta, azóta legalább a hideg visszatért, de jelenleg a nagyobb síterepek közül csak Cardrona és The Remarkables tart nyitva.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.