Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Képekben az ősz első nagy havazása az Alpokban

2015.09.24. | Szerző: Bata Attila
A szezon első jelentősebb havazása érte el az Alpok területét az előző napokban. Sok helyen már 1200 méter magasságban is havazott, a felsőbb részeken pedig akár fél méter havat is hozott a csillagászati ősz beköszöntével megérkezett hidegfront.
h i r d e t é s
A legjobban a nyugat-ausztriai, a dél-kelet svájci és az észak-olasz hegyek jártak ezzel a havazással. Ezeken a részeken - a tegnap délutáni adatok szerint - több helyen is elérte a 40-50 centimétert a lehullott hó mennyisége. Havazott Franciaországban is, bár ott viszonylag hamar elállt a havazás és az előbújt napsütésben csodás képeket lehetett készíteni. Valamivel több hó hullott Olaszországban, 1500-2000 méter között átlagosan 15-20 cm havat mutatnak a mérőállomások. A Stelvió-hágónál 40 cm, a közeli gleccseren 50 cm hó hullott tegnap délig. 

Szlovéniában csak néhány centiméter fehérítette be a Júliai-Alpok tetejét. Ezzel szemben szépen havazott Ausztriában, jellemzően a ski Amádé régiótól nyugatra. A ski Amádé síterepei (pl. Schladming, Wagrain, Zauchensee) az idén először kaptak a havazásból. 

Az időjárás az egész Alpokban lassan visszatér a szokásos medrébe, a havazás megszűnik, a hőmérséklet lassan emelkedni fog.
La Plagne, Franciaország
Stubai, Ausztria
Vars, Franciaország
Olperer Hütte, 2389 m, Ausztria, Ziller-völgy
St. Moritz, Svájc
Haus Walser Berge, Auszria, Vorarlberg
Titlis, Svájc
Tignes, Franciaország
Vars, Franciaország
Lagazuoi menedékház, 2752 m, Olaszország

Forse è meglio non muoversi molto stamattina...ore 10.00 del 23/09/15.un video anche su...

Posted by Tutto Livigno on Wednesday, September 23, 2015
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »