Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az osztrákok nyerték a magyar telet, de a legtöbben mégsem síelni utaztak

2024.03.11. Tóth Levente | Bank360

Ezen a télen sem lehetett megverni Ausztriát a magyar utazóknál, akik közül viszont már többen mentek városnézésre, mint síelni - derül ki a Bank360.hu utasbiztosítási adatainak elemzéséből. A téli üdüléseink rövidebbek voltak, mint a nyáriak, a gyors online biztosításkötést pedig már többnyire közvetlenül az indulás előttre hagyják.
A legtöbb utasbiztosítást (41%) városnézésekre kötötték meg. 40 százalékkal szorosan következik a síelésre és más téli sportokra megkötött biztosítás.
A legtöbb utasbiztosítást (41%) városnézésekre kötötték meg. 40 százalékkal szorosan következik a síelésre és más téli sportokra megkötött biztosítás.
Ausztriát választották a legtöbben azok közül, akik a három téli hónapban a Bank360.hu kalkulátorával kötötték meg az utasbiztosításukat. A nyugati szomszédunkhoz az utazók 27 százaléka látogatott el. Ez az arány szinte be van betonozva, hiszen tavaly is minden negyedik magyar utazott télen Ausztriába üdülni.

A második helyen Szlovákia végzett az utasbiztosítást kötőknél, a harmadik legnépszerűbb ország pedig Lengyelország volt ezen a télen. Szlovákiába és Lengyelországba az utazók 17 százaléka kötött biztosítást összesen, így is 10 százalékkal elmaradva az első helyezettől. Olaszország, amely általában a tavaszi és az őszi hónapokban a legnépszerűbb, egy hajszállal végzett a negyedik helyen. Az adatokból az látszik, hogy egyre gyakrabban kötnek biztosítást távoli, egzotikus országokba utazva, többek között Vietnam, Omán, Nepál, Kambodzsa és Curacao is szerepelt a listán.

Városnézés és síelés - így töltöttük a telet külföldön

Meglepetésre nem a síelés végzett az első helyen az utazási célok között, habár a három leglátogatottabb ország télen kifejezetten a síelő turisták célpontja. A legtöbb biztosítást mégis városnézésekre kötötték meg, az összes szerződés 41 százalékát tette ki az arányuk. 40 százalékkal szorosan következik a síelésre és más téli sportokra megkötött biztosítás.

Az utazók 12 százaléka tengerparti nyaralásra ment a téli hónapokban, a fennmaradó 8 százalék pedig üzleti út, munka vagy valamilyen extrém sport tevékenység miatt kötötte meg a biztosítást. Utóbbi kategóriába tartozhatnak azok is, akik valamilyen extrém téli sportot űztek, esetleg versenyzés miatt választották az extrém sportos kiegészítőt. A többség autóval vagy repülővel indult útnak, előbbi utazási mód mellett az utazók 42, utóbbi mellett 41 százaléka döntött. Az átlagos utazás hossza valamivel rövidebb volt, mint ami a nyári hónapokra jellemző. Míg a nyaralást 7-8 napra tervezték az utazók a tavalyi eredmények alapján, a téli üdülések átlagosan 4-5 naposak voltak. A legtöbb utasbiztosítást egy vagy két főre kötötték meg az utazók: 36-36 százaléknak a kötvénye egy vagy két főre szólt, három vagy négy főre összesen az utasbiztosítások 33 százaléka.

Az utasbiztosítás megkötése és az elutazás időpontja között az utazók több mint félénél egy nap vagy még annyi sem telt el. Egy nappal az utazás előtt az utazók 39 százaléka intézte el a szerződést, 20 százalékuk pedig csak az utazás előtt közvetlenül, már az indulás napján. 10 százalék két nappal az indulás előtt kötötte meg a biztosítását. A nyári hónapokkal összehasonlítva arányaiban többen voltak azok, akik az utolsó pillanatokra hagyták a biztosítás megkötését.

A Bank360.hu szakértői szerint a biztosításkötési szokások azt mutatják, hogy az utazók többsége már tudja, hogy az utasbiztosítását egyszerűen és gyorsan megkötheti online, ezért már az utazás előtti utolsó tennivalók egyikeként tekint rá.
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.