Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A síelők.hu és a Bank360 segít megtalálni a hozzád illő utasbiztosítást

2022.12.09. 2023.12.01. (x) | frissítve: 2023.12.01.

Akár több millió forintba is kerülhet egy síbaleset orvosi ellátása, ne indulj el utasbiztosítás nélkül!
A Bank360 online kalkulátorában több, mint 20 utasbiztosítási termék között tudsz válogatni. A biztosítók síeléshez, téli sportokhoz és az utazáshoz számos kiegészítő fedezetet nyújtanak. Ilyen például a gépjármű asszisztencia, az útlemondás, vagy a covid fertőzéssel kapcsolatos védelem. A biztosítás megkötése összesen néhány percet vesz igénybe. Már napi párszáz forintért találhatsz biztosítást, nézd meg az ajánlatokat!
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!

Miért fontos?

Sportolsz, tehát nagyobb a sérülés veszélye

A téli sportolás sok mozgással jár, amellyel nagyobb a balesetek kockázata.
Ha lerobban az autó

Ha megáll az autó a hóesésben, számíthatsz a biztosító segítségére, ami elintézi a szervizbe szállítást.
Fedezi a hegyimentést

Az EU-s TAJ kártya nem fedezi a hazaszállítás, a helikopteres mentés és sok esetben az egyszerűbb hegyimentés költségét sem, igazi védelmet csak a megfelelő utasbiztosítás nyújt.

Mire figyelj az utasbiztosítás megkötésekor?

  • Mielőtt felcsatolnád a léceket, valahogyan el is kell jutni a síterepre, a biztosítás szempontjából azonban már az is számíthat, hogy ezt hogyan teszed meg.

    Autós utazás esetén érdemes olyan biztosítást választani, ami tartalmaz autó asszisztencia szolgáltatást, tehát, ha lerobban az autó, akkor lesz, aki autómentőt hív és gondoskodik a szervizbe szállításról, segíti a kapcsolattartást a javítóműhellyel. Mivel az autó javításának költségére nem minden gépjármű asszisztencia terjed ki, ezért ha ez fontos számodra, akkor érdemes elolvasni a szerződési feltételekben vagy a terméktájékoztatóban, hogy a kiválasztott biztosítás mit vagy mit nem tartalmaz a javításra vonatkozóan.


    A repülős utazásoknál a sífelszerelést csak feladott poggyászként lehet szállítani, ezért ilyenkor, arra a részre kell figyelni a szolgáltatások között, hogy legyen benne fedezet a poggyász megrongálódására vagy esetleg eltűnésére. A Bank360 Utasbiztosítás kalkulátorban megtalálod ezeket az információkat a „Poggyász, műszaki cikk és utazás” részben, illetve a teljes körű tájékoztatásért le is töltheted a biztosítás dokumentumait.

  • Ha megtörténik a baj a síterepen és valaki megsérül, akkor ez valószínűleg olyan helyen történik, ami egy hagyományos mentőautóval nem megközelíthető, így a hegyimentők segítségére is szükség lesz, ami nagy költséggel járhat. Ha motorosszánnal vagy síelve nem tudják lejuttatni a sérültet, akkor pedig a mentőhelikopter bevonása is indokolt lehet, melynek költsége több ezer euró, ezért nem ritka a több millió forintot érő számla sem. Ezért nagyon fontos, hogy a biztosítás tartalmazzon hegyimentésre, helikopterrel történő mentésre vonatkozó fedezetet is, amit a Bank360 utasbiztosítás kalkulátorban könnyen ellenőrizhetsz a Baleseti és egészégügyi fedezetek részben.

  • Érdemes ellenőrizni, hogy a sportfelszerelésre is kiterjed-e a biztosítás – és ha igen, akkor megfelelő-e a megjelölt biztosítási limit - , ugyanis attól, hogy egy biztosítás fedezi a télisportolás közben bekövetkezett balesetek egészségügyi költségeit, még nem biztos, hogy a sportfelszerelés rongálódása vagy ellopása esetén is megtérül a kárunk. Illetve az sem mindegy, hogy bérelt vagy saját tulajdonú felszerelésről van-e szó, a biztosítók ezek között is különbséget tesznek, ezért a sportfelszerelésre vonatkozó információkat a „Sport- és hobbitevékenységek” ikon alatt külön kiemeljük az egyes ajánlatok alatt.

  • Bár a legtöbb hobbi síelő nem gondol arra, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha valaki elhagyja a kijelölt pályát és éppen ott éri baleset, az utasbiztosítás szempontjából ennek is van jelentősége. Sőt, nem is kicsi! Ha olyan terepet választ valaki, ami nem része semmilyen kijelölt sípályának, akkor ehhez kell igazítani a biztosítást is, ugyanis az általános, téli sportokat fedező síbiztosításoknál kizárást jelent a pályán kívüli sportolás. Ha ilyen szándékkal indulsz síelni vagy snowboardozni, akkor a kötés előtt mindenképpen keresd meg a kalkulátorban („Sport- és hobbitevékenységek”) vagy a szerződési feltételekben és a terméktájékoztatóban, hogy a biztosítás védelmet nyújt-e a kijelölt pályán kívül is!

    Ugyanez vonatkozik a versenyzésre is: az általános télisport biztosításoknál kizárás, de megfelelő csomaggal vagy kiegészítővel kiterjeszthetjük a biztosítási védelmet a versenyzés közben bekövetkezett balesetekre is.
A részletek megtalálhatók a Bank360 kalkulátorában! Válassz most utasbiztosítást!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.