Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bachledova: két új pálya a szlovák síterepen

2014.12.29. Bata Attila

A Tátrában, a nagyok árnyékában nem nagyon rúgtak labdába a kisebb síterepek. Csorba-tó és Tátralomnic az utóbbi évtizedekben nagyon sok pénzt költött a fejlesztésekre. Azonban a kisebbek is éledeznek, főleg a Bélai-Tátra környékén. Az idén kissé megújul Zdiar és Bachledova síterepe.
Valami megmozdult a lengyel határ környékén. Zdiar (Zsgyár) síterepe (Strednica) az idén négyszemélyes liftet (ez lesz az első ülőliftjük!) és két új pályát épít, míg a közeli nagyobb testvér, Ski Bachledova két új pályával várja az idei szezont.

Most nézzük a Bachledovát, amely szépen kikupálódott az utóbbi időben. Bár színvonalában még nem üti meg a magas-tátrai síterepeket, de néhány gyengébb szezonban mint pl. a tavalyi, kevesebb pénzért tud ugyannyi síelhető pályát kínálni, főleg, ha a Lomnici-nyeregre idén is sokáig kell várni.

Az új pályák (9-es, 10-es) és a gyermekvilág helye a térképen
Az új pályák (9-es, 10-es) és a gyermekvilág helye a térképen
Azzal, hogy az idei szezonra megépült a két pálya (Furmanec I és II) Malá Franková (Kisfrankvágása) irányába, a marketing szerint az idén, Szlovákiában egyedülálló módon, három települést (Zdiar és Jezersko /Tavas/ a másik kettő) köt össze a síterep. Azt azért tegyük hozzá, hogy különösen Zdiar irányából egy kicsit még kell autózni egy olyan úton, amelyet nyáron gyakran lebont az árvíz és télre rendbe kell hozniuk.

Amíg a másik két település felől ülőliftekkel mehetünk fel, addig az új pályák mellé egy csákányost telepítettek. Nem árt a combokat rendesen bemelegíteni, ha innen indulunk, mert a Double Max csákányos 1090 méter hosszú és 235 méter szintkülönbséget tesz meg. Az új piros pályák közül vélhetően a lifthez közelebbit használhatjuk majd gyakrabban (a 9-est), hiszen ez a pálya hóágyúzható.

Az új csákányos és a pálya még szezon előtt
Az új csákányos és a pálya még szezon előtt
Még két újdonságot érdemes megemlíteni. Egyik egy új apres ski bár, ahol olasz ételekkel várják a vendégeket, a másik pedig egy külön rész a gyerekek részére (Kubik mackó). Itt lesz kilátótorony, gyerekfelvonó, gumibelsős csúszás és egyéb gyerek mókák.

Mivel elfogult vagyok a régióval, annyit azért megjegyeznék, hogy a síterep kissé messze van tőlünk egy hétvégi kiránduláshoz. Hosszabb tartózkodás esetén a közelben is számos kisebb, gyerekeknek és kezdőknek alkalmas síterep is található. Ekkor jelentkezik egy másik gond, a régió síterepei évek óta képtelenek egy kedvezményes régiós bérlet megalkotására és ezen a szokásukon az idén sem változtattak. 

Bachledova sem szerencsés a szezonkezdettel kapcsolatban. December eleje óta szinte minden hétvégén el kellett halasztani a nyitást. A mai napon (december 29.) lehet idén először csúszni a síterepen. 
KOMMENTEK
csemmyboy | 2014.12.29. 21:56
Személy szerint nagyon kedvelem Bachledovát, ár-érték arányban a Felvidéken verhetetlen, nincsenek elvarázsolva maguktól, mint a szlovák nagyobb terepek, mégis mindenki megkaphatja a maga adagját a pályákból és az élményből (gyerekek, kezdők, haladók, a profiknak talán kevés kicsit). A pályák minőségével egyszer vagy kétszer volt gondom tavaly, de akkor örültem, hogy egyáltalán van hó.
Aki a nagy übergiga terepekhez szokott, annak tényleg nem nagy durranás, de legalább nem egy fél nap mire megtaláljuk egymást a barátokkal. :-)
Én ajánlom mindenkinek.
szekegabi | 2014.12.30. 07:58
1:a tervek szerint az új pályákhoz is beülős liftek várhatók a közeljövőben.
2:a terep legfeljebb Budapesthez képest mondható messzinek, de mint azt tudjuk... Magyarország még mindig nem csak Budapestből áll...Amúgy meg Tátralomnictól kb 30 km és vagy kb10 euróval olcsóbb... Ha nincs nyitva a Lomnici nyereg inkább Bachledovára érdemes menni...

Szerintem...
tothlevente | 2014.12.30. 23:00
Bizony, bizony Batus, szekegabinak igaza van. Hozzánk Bachledova közelebb van, mint Budapest. És lényegesen jobb, mint bármelyik magyarországi pálya. Ár-értékben is.
Bata Attila | 2014.12.30. 23:37
Én nem akarok azon vitatkozni, hogy kinek melyik faluból/városból kell számolni, mert értelmetlen. Természetesen, Észak-Kelet Magyarország előnyösebb helyzetben van.

Levente, az adatlapod szerint Miskolcon laksz.
A Google szerint Bp-Miskolc 187 km, 1:55 óra
Zdiar-Miskolc 190 km, 3:13 óra

Távban hasonló, de időben (főleg oda-vissza) azért van különbség.

Az ár-érték arányban egyet értük.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.