Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Banked Bakony 2024: rangos versenyt rendeztek Eplényben

2024.02.11. MTI

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a több szakágat ötvöző Banked Bakony snowboardversenyt, melyen nyolc kategóriában összesen 128 résztvevő állt rajthoz szombaton.
A győztesek
A győztesek
A banked szlalom egy speciális, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakága a szabadstílusú hódeszkának, melyben az indulók legalább tíz döntött kanyarból álló, hullámokkal és egyéb épített elemekkel tűzdelt pályán csúsznak le és versenyeznek a legjobb időeredményért.

A szervezők tájékoztatása szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is sikerült nemzetközi mezőnyt összehívni, így a magyar hódeszkások mellett többek között osztrák, német, román, amerikai, brit és argentin versenyzők is rajthoz álltak. A legfiatalabb résztvevő hét, míg a legidősebb 56 éves volt.

A nőknél az aspeni X Gamesről érkezett német Annika Morgan nyert, a két legjobb magyart, Tóth Emmát és Brunner Blancát megelőzve. A férfiaknál a brit Jake Simpson diadalmaskodott.

"Nem gondoltam volna, hogy Eplénybe kell utaznom ahhoz, hogy életem legjobb banked szlalom pályáján csússzak. A szűk kanyarok és magas falak technikássá és rendkívül változatossá tették a pályát, amin tényleg olyan érzés volt lejönni, mintha egy hullámon szörföznék. Jövőre mindenképpen szeretnénk visszajönni!" - mondta Simpson, akinek a tavalyi győztes, a mostani versenyt térdsérülése miatt kihagyó Fritz Botond adta át a trófeát.

Eredmények:
férfiak:
1. Jake Simpson (brit) 27.03 mp
2. Antonio de Brauw (argentin) 27.49
3. Reisz Zoltán (romániai) 27.56
nők:
1. Annika Morgan (német) 28.35 mp
2. Tóth Emma 29.21
3. Brunner Blanca 29.32
KOMMENTEK

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.