Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Belalp (Svájc): új, nyolcszemélyes gondola

2014.01.14. Bata Attila

Bár már december 20. óta közlekedik az új nyolcszemélyes kabinos lift a svájci Blatten-Belalp síterepén, az új lift felszentelésére az előző hétvégén került sor. Az új lift mellett egy új parkolóház is épült, jövőre pedig egy üdülőközponttal, újabb szálláshelyekkel gazdagodik a síterep.
Az ötvenéves múltra visszatekintő svájci síterep az idén 21 millió frankot költött egy modern nyolcszemélyes kabinos liftre. Az új lift 46 kabinja óránként 1600 utast szállíthat, de ez a szám igény esetén, csúcsidőszakban, akár 2000-re is növelhető. A liftet már a karácsonyi időszak előtt üzembe helyezték, de egy kis csinosítás még ráfért, és a hivatalos felszentelésre az előző hétvégén került sor.

Az új lift első napja tavaly decemberben

A 21 millió frankos költség nagy részét az önkormányzat illetve a kanton költségvetéséből biztosították. Mármint a síterep kamatmentes hiteleket kapott tőlük a lift megépítésére. A hiányzó összeget kereskedelmi bankoktól felvett hitelekből állták. A régió turisztikai vezetői szerint a lifttel kapcsolatos gazdasági számítások megalapozottak, a beruházás hosszú távon hasznot hajt a környéknek, így nem volt kérdéses, hogy támogatják a megépítését.

A lift mellett az idén egy hatalmas parkolóházat is átadtak, ahol 272 nyilvános parkolóhely mellett 148 privátparkolót is kialakítottak. Akik nem férnek be a fedél alá, a további 280 nyitott parkolóhelyen hagyhatják gépjárművüket.

Már az idén épül egy üdülőközpont a síterep közelében, amelynek az átadása jövőre várható.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.