Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Már az alacsony fekvésű Belgiumban is lehet síelni!

2009.12.22. | Szerző: Bata Attila
Már az alacsony fekvésű Belgiumban is lehet síelni! Hozzánk hasonlóan, Belgium sem a magas hegyeiről ismert. A hidegfrontnak és a havazásnak köszönhetően hétfőtől már itt is lehet síelni, ennek leginkább a gyerekek örülnek. Kinyitott az ország legmagasabb pontján, 694 méter tengerszint feletti magasságban található, Botrange síterep.
Miután itt is keményen tombolt a hideg, a tél a szebbik arcát is megmutatta Belgium legmagasabb pontjain. A hétvégéi mínusz 18 fokos kemény hideg után hétfőre virradóra 15-20 cm friss hó hullott az ország dél-keleti részén található Botrange síterepen.

A havazásnak köszönhetően nem csak az alpesi pályákat lehetett megnyitni, hanem a belgák körében népszerű sífutópályákat is rendbe tudták tenni. A síterepen három sífutópályát is megnyitottak, idén először lehetett róni a köröket az 5, 7, illetve 16 km hosszú sífutópályákon.

Az síterepre hullott 15-20 cm hónak inkább a gyerekek örülnek, a felnőttek közül legtöbben egy kis bemelegítésnek használják az alpesi síelés előtt. Az előrejelzések szerint a hideg az ünnepek alatt is kitart, a hétvégéig biztosan lehet síelni. Az üzemeltetők nagyon örülnének, ha a tavalyi eredményt megdönthetnék, akkor ugyanis 24 napon át lehetett síelni a belga síközpontban.

Az alábbiakban a belga RTL-TVI televízió francia nyelvű tudósítását mutatjuk be, először a hidegbe burkolózott városról szól, majd a síterep bemutatása következik.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 149 vendég és 9 regisztrált felhasználó látogatja.