Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyre leleményesebben csalnak a bérletekkel

2009.12.06. Bata Attila

Egyre leleményesebben csalnak a bérletekkel A síbérletek évről-évre drágulnak, nem olcsó mulatság főleg a fiataloknak, és főleg nem Észak-Amerikában, ahol az európai árakhoz képest is komoly összegeket kérnek el egy napijegyért. Egyre több a csalás a bérletekkel, és egyre több a hihetetlennek tűnő magyarázkodás a lebukások után.
A múlt héten lebukott amerikai hölgy az eddig leghihetetlenebb magyarázatát adta annak, hogy miért egy férfi nevére szóló síbérlettel veszi igénybe a síterep szolgáltatásait. A kiérkező rendőröknek azt állította, hogy az utóbbi időben nővé operáltatta magát. Az érvelésen meglepődő rendőrökön kívül csak a hölgy édesapja döbbenhetett nagyobbat, amikor a hatóság felhívta, hogy megkérdezze, hogy a gyermeke most pontosan melyik nemhez is tartozik.

Azt tudnunk kell, ha bérletet veszünk, hosszabb időszak esetén fényképet is kell csináltatni hozzá, pontosabban ezt a síterep szkenneri rá a bérletre. A síterep számítógépes rendszerében minden adatot tárolnak. Ha egy lift előtti kapun áthaladunk, akkor a lift melletti házikóban üldögélők pontosan tudnak rólunk mindent. Mikor vettük a bérletet, meddig érvényes, megjelenik a fénykép, sok esetben még az is, hogy aznap melyik liftekkel közlekedtünk. Ezen felül Észak-Amerikában a pályarendőrök, és a liftek előtt dolgozó segítők is ellenőrizhetik a bérleteket.

Egy ilyen ellenőrzésen bukott le a más síbérletével síelő hölgy, aki a rendőr szerint csak túl lassan volt képes megválaszolni a születési időpontjára vonatkozó kérdést. Arról pedig már fogalma sem volt, hogy hol született és mi a középső neve.

Természetesen a telefonok után kiderült minden. A síterep adatbázisában a bérlet mellett szerepelt egy telefonszám, amely a barátjához tartozott, csakúgy, mint az ominózus bérlet. A hölgy barátja bevallotta, hogy ez az ő bérlete, csak odaadta a barátnőjének. Ezek után a hölgyet letartóztatták kis értékben (5000 dollár alatt) elkövetett lopásért, valamint, hogy hamis adatokat adott meg magáról a hatóság előtt.

Azon a héten még további öt síelő bukott le a bérlettel Keystone síterepén. Szintén elkaptak egy nő részére kiállított bérlettel síelő fiatalembert, aki először azt állította, hogy a nővére bérletét használja. Később, amikor ez az állítás megbukott azt állította, hogy egy hölgytől vásárolta miközben sorban állt a kassza előtt. Mivel a félnapos síbérlet 60 dollárba került, őt is hasonló szabálysértésekkel vádolta a hatóság.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.