Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Betiltották az alkoholt: lemondások miatt üres a síterep

2020.01.16. Bata Attila

Szokatlan döntést hozott a boszniai Rostovo síterepének új tulajdonosa: az új szezonban nem árulnak alkoholt. Sokan lemondták a foglalásukat, de legalább lehet csúszni az üres pályán.
A boszniai síterep még az 1984-es ex-jugoszláv, vagyis a szarajevói téli olimpiára épült. Két szálloda, és egy üdülőfalu tartozik hozzá. Mivel nincs messze Horvátországtól, ezért nemcsak a korábbi tulajdonosa érkezett Horvátországból, hanem a vendégkör nagy részét is a horvátok tették ki.

A horvát tulajdonos tavaly úgy döntött, hogy nem bajlódik tovább a nem igazán hóbiztos és apró sítereppel és eladta egy külföldi cégnek, amelyen egy katari vállalkozó szerezte meg a legnagyobb tulajdonrészt. A katari tulajdonos iszlám vallású és muszlimként nem fogyaszt alkoholt. Ezt az elvet a többi szállodájában is bevezette, ez alól a frissen szerzett boszniai tulajdona sem kivétel.
Most kevesebben vannak, mint régebben
A szálláshelyen és a síterepen nem árulnak alkoholt, még a hagyományos szilveszteri bulit sem tartották meg. Az "új szokások" hírét inkább felháborodás fogadta, mint megértés. A korábbi tulajdonos szerint az eddigi vendégkör nem volt hozzászokva "ilyen jellegű megszorításokhoz". A helyi újságok a foglalások lemondásáról írnak, a helyi recepciós szerint marketing szempontból ez a "rossz hír" is kedvező lehet nekik hosszú távon.
Egy kis hó még nem ártana
Az új tulajdonos jelentős átépítésekbe kezdett, egyelőre csak a szálláshelyeken, de a későbbi tervekben az 1160 méter magasan fekvő síterep modernizálása is szerepel. Itt két húzólift (800 és 600 méter hosszúak) üzemel, bár a jelenlegi hóviszonyok miatt jelenleg csak az egyik jár.

Ha valaki kedvet kapna ehhez a síterephez, Szarajevótól kb. 110, Splittől pedig kb. 160 kilométerre találja.

(Forrás)
KOMMENTEK
TZoli | 2020.01.16. 10:41
A 400 éves balkáni török hódoltság nem múlt el nyomtalanul, Bosznia-Hercegovina lakosságának fele bosnyák, akik nagy többségükben muzulmánok. Mostanában olvastam, hogy a horvát lakosság folyamatosan csökken és a befolyás is ezzel egyaránt gyengül. Mintha ez is arra lenne példa.
Konrád Leo | 2020.01.16. 22:10
A hátizsákból azért csak lehet piálni?

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.