Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

200 km/órás száguldás biciklivel a sípályán

2009.03.11. | Szerző: Bata Attila
200 km/órás száguldás biciklivel a sípályán A hétvégén gyűlnek összes a világ legjobb biciklistái, akik az egyik legfurcsább szakágban versenyeznek. Ott ahol a legtöbben síléccel sem mernek „golyóban” lejönni, a bátor versenyzők kerékpárral döngetnek le a sípályán, cél a 200 km/óra feletti sebesség elérése.
h i r d e t é s
A részt vevők kissé feltuningolt szériakerékpárokkal vágnak neki a hétvégi versenynek, amelyet az olaszországi Latemar síterepén rendeznek meg. A kerékpárok szuperkönnyű vázzal készültek, különleges tárcsafékekkel szerelték fel őket és talán nehezen hihető, hogy a kerékpárok számára kialakított különleges téli gumikkal állnak rajthoz. Ezen felül semmilyen extra átalakítást nem engednek meg a szabályok, hiszen az már egy másik kategória, és rendeznek versenyeket speciálisan ilyen versenyekre épített kerékpárokkal is.

Az olaszországi verseny egyik érdekessége, hogy hosszú idő után eljött az alkalom a sportág koronázatlan királyának és világcsúcstartójának, az osztrák Markus Stöckli legyőzésének. Az osztrák versenyző az Andok-hegységben állította fel máig érvényes 210,4 km/órás világrekordját.

A hazaiak részéről Raimund Weissensteiner próbálja letaszítani Stöcklit a trónjáról. Stöckli 2007 szeptemberében a chilei La Parve síterepén érte el a rekordját, akkor 23 km/órával javította meg a korábbi csúcsot, annak ellenére, hogy az időjárási viszonyok nem voltak kedvezőek.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »