Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

200 km/órás száguldás biciklivel a sípályán

2009.03.11. Bata Attila

200 km/órás száguldás biciklivel a sípályán A hétvégén gyűlnek összes a világ legjobb biciklistái, akik az egyik legfurcsább szakágban versenyeznek. Ott ahol a legtöbben síléccel sem mernek „golyóban” lejönni, a bátor versenyzők kerékpárral döngetnek le a sípályán, cél a 200 km/óra feletti sebesség elérése.
A részt vevők kissé feltuningolt szériakerékpárokkal vágnak neki a hétvégi versenynek, amelyet az olaszországi Latemar síterepén rendeznek meg. A kerékpárok szuperkönnyű vázzal készültek, különleges tárcsafékekkel szerelték fel őket és talán nehezen hihető, hogy a kerékpárok számára kialakított különleges téli gumikkal állnak rajthoz. Ezen felül semmilyen extra átalakítást nem engednek meg a szabályok, hiszen az már egy másik kategória, és rendeznek versenyeket speciálisan ilyen versenyekre épített kerékpárokkal is.

Az olaszországi verseny egyik érdekessége, hogy hosszú idő után eljött az alkalom a sportág koronázatlan királyának és világcsúcstartójának, az osztrák Markus Stöckli legyőzésének. Az osztrák versenyző az Andok-hegységben állította fel máig érvényes 210,4 km/órás világrekordját.

A hazaiak részéről Raimund Weissensteiner próbálja letaszítani Stöcklit a trónjáról. Stöckli 2007 szeptemberében a chilei La Parve síterepén érte el a rekordját, akkor 23 km/órával javította meg a korábbi csúcsot, annak ellenére, hogy az időjárási viszonyok nem voltak kedvezőek.
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel Sole csillagcsillagcsillagSuperior
A Hotel Sole Trentino tartományban, Bellamonte - Alpe Lusia sítereptől kb. 3 km-re található családias hotel. Étterem gluténmentes étrenddel, wellness központ pezsgőfürdővel, szaunákkal. 54 szoba saját fürdővel, akár mozgáskorlátozottak számára is, wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.