Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Big Air világkupa lesz a klagenfurti futballstadionban

2024.06.12. sielok.hu

2024. december 31-én kezdődik a FIS Freeski & Snowboard Világkupa a klagenfurti Wörthersee Stadionban. A karintiai labdarúgó arénába 150 versenyzőt és 40 ezer látogatót várnak a világ minden tájáról.
A Stadion | Fotó: BIG AIR Klagenfurt facebook oldala
A Stadion | Fotó: BIG AIR Klagenfurt facebook oldala
A Big Air versenyekre 2025. január 4-én és 5-én kerül sor. A klagenfurti 28 Black Aréna egy hónapig ad otthont a FIS Freeski & Snowboard Big Air Világkupa hatalmas rámpájának. A 450 tonnás, 45 méter magas acélszerkezet 15 méterrel a stadion fölé tornyosul, és 1500 négyzetméteren terül el. A rendezvény költségvetése körülbelül 2,5 millió euró.

Christian Scheider polgármester már nagyon várja a hatalmas eseményt, és hangsúlyozza, hogy "a Wörthersee Stadion, mint többcélú aréna, optimális körülményeket kínál mindenféle rendezvényhez."

A sportesemény mellett nemzetközi zenei fellépésekkel egybekötött szenzációs kísérőműsorra számíthatnak a látogatók, amelyek a sportolók döntője után azonnal izgalmas hangulatot varázsolnak. A látványos rámpát nem csak a sportolók használják, hanem a show utáni buli színpada is lesz.
Sajtótájékoztató | Fotó: BIG AIR Klagenfurt facebook oldala
Sajtótájékoztató | Fotó: BIG AIR Klagenfurt facebook oldala
"Célunk, hogy új versenyeket és formátumokat hozzunk Ausztriába és mindenekelőtt a városi területekre. Örülünk, hogy ez a klagenfurti Limited Events szervezőivel közösen lehetséges. Európában már volt Freeski & Snowboard Big Air Világkupa, ilyen futballstadionban azonban először lesz!" - mondta a áprilisi sajtótájékoztatón Roswitha Stadlober, az ÖSV elnöke.

A világ legjobb sportolói merész ugrásokban és lenyűgöző trükkökben versenyeznek, hogy elnyerjék a FIS Freeski & Snowboard Big Air Klagenfurt áhított címét. Az eseményen az osztrákok kétszeres Big Air olimpiai bajnoka Anna Gasser is részt vesz. A női mezőnyben a világon először ő mutatott be Cab Double Cork 900 trükköt a Stubai-gleccseren.
Fotó: Anna Gasser facebook oldala I gepapictures
Fotó: Anna Gasser facebook oldala I gepapictures
További információk: bigairklagenfurt.at és jegyvásárlás: oeticket.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.