Menü ≡

Bode Miller és sportszergyártója vitája már a bíróságon

2016.09.20. | Szerző: Bata Attila
Bode Millert valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, aki valamennyire is követi az alpesi versenysport eseményeit. Sokak kedvencét már régóta nem láthattuk síelni, de ha jogilag nem rendeződnek a dolgok, akkor az idei szezonban sem fog rajthoz állni rangos nemzetközi versenyeken.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Bode Miller olimpiai bajnok, többszörös világbajnok. Pályán és pályán kívüli mutatványai miatt is sokat szerepel a hírekben. 2006 májusában szerződést kötött a Head céggel, azóta csak ezzel a felszereléssel versenyzett. A szerződéssel mindkét fél elégedett lehetett, hiszen kétszer is meghosszabbították.

Miller az amerikai világbajnokságon, 2015 februárjában bukott, megsérült és azóta nem versenyzett. A bukás után kénytelenek voltak újratárgyalni az élő szerződésüket, amelyből még két év volt hátra. Mostani Head nyilatkozatok szerint, a sportszergyártó akkor úgy tudta, hogy a sérülés után Miller befejezi a pályafutását, a szerződést érvénytelenítették, de betettek egy feltételt, amely most a gondot okozza.

Eszerint, ha a következő két szezonban (2015/2016 és 2016/2017) Miller mégis indulna VK versenyeken vagy világbajnokságon, azt csak Head felszerelésben teheti. A feltételt Miller is elfogadta.

Miller a Bomber Ski reklámjában
2015 novemberében napvilágot látott, hogy Miller a Bomber Ski egyik résztulajdonosa lett. Mellette a reklámarca és a nagykövete. Pályán kívül már ebben a minőségben szakértett a közvetítések alatt, hiszen a tavalyi szezont teljesen kihagyta.

A dolgok egyre jobban beindultak, Miller egykori szervizemberét is elcsábította, aki Miller kényszerszünete alatt a svájci Lara Gut léceit készítette elő. Miller tervei szerint ezzel a léccel indulna a következő évad versenyein.

Múlt héten Miller az amerikai bíróságon beperelte a Head-et, mondván a fenti feltétel akadályozza őt a szabad versenyzésben és jövedelemszerzésében, amellyel a családját szeretné eltartani. (Off topik: a hírek szerint már úton van a negyedik Miller bébi, novemberre várható).

Tegnap a Head is kiadott egy nyilatkozatot, hogy csalódtak Millerben amiért nem tartja be a szerződést, de szívesen látnák a pályán versenyezni, de csak a saját felszerelésükkel.

Jelenleg itt tart a dolog. Bő egy hónap múlva kezdődik a világkupa sorozat Söldenben, addigra talán kiderül, hogy milyen feltételekkel versenyezhet a már a 39. évét taposó Bode Miller.
2016.09.20. 11:20:21 TZoli
Ez a vita egy jó reklám a Bomber Skinek.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »