Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bohinj 2864: végre kiadták az engedélyt a fejlesztéshez

2014.08.30. Bata Attila

Lassan három éve húzódik a fejlesztés megkezdése a szlovéniai Bohinj régi-új síterepén. Hatalmas beruházással, több új lifttel, modern alpesi síközpont jött volna létre, eredetileg már 2012 decemberében. Jogilag már minden akadály elhárult, most már csak a pénznek kell tényleg összejönnie.
Szlovénia legmagasabb pontjáról (Triglav, 2864 méter) és a környék csodálatos taváról elnevezett projektnek már a tervek szerint 2012 decemberében üzemelnie kellett volna, legalább is az első évre tervezett fejlesztéseknek. A késések okairól ebben a cikkben, a tervezett fejlesztésekről pedig a síterep leírásunkban lehet továbbiakat olvasni.

Az új "Bohinj 2864" névre keresztelt síközpont terve
Az új "Bohinj 2864" névre keresztelt síközpont terve
A sok jogi probléma megoldódni látszódik, már csak a pénzt kell összegyűjteni. A múlt héten a minisztérium kiadta az építési engedélyeket, de ez még nem jelenti azt, hogy azonnal kezdődhet az építkezés. A közel 50 millió eurósra tervezett építkezés két részből áll, és az elsőhöz szükséges 30 milliós összegnek szeptember közepére rendelkezésre kell állnia, amelynek a felét a tulajdonosoknak saját zsebből vagy hitelekből kell előteremtenie.

Ha összejön a pénz szeptemberre, akkor megkezdődhet Szlovénia legmodernebb síterepének megépítése, a Leitner cég liftjeivel és Szlovéniában még nem látott modern hóágyúrendszer kiépítésével.

Promóciós videó a "Bohinj 2864" nevet viselő új síközpontról.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.