Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bovec: az idén féláron lehet síelni, de ...

2013.11.08. Bata Attila

A helyiek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idei szezonban ne kihalt utcákról és üresen tátongó szállodákról szóljanak a hírek. Az idei szezonban a bezárt szlovén síterep szálláshelyeinek vendégei féláron síelhetnek – az olasz oldalon.
Már megírtuk a sajnálatos hírt, hogy az idei szezonban nem lehet síelni a szlovéniai Kanin pályáin. Januárban leszakadt a síterep legfontosabb liftje, amely nélkül nem lehet üzemeltetni a pályákat. A síterep azóta zárva tart, a liftek felújítására és a síterep újraindítására nincs pénz, de ez nem csoda, hiszen a síterep üzemeltetője 5,92 millió eurós (kb. 1,8 milliárd forint) adóssággal zárta ténykedését.

A szlovén síterepet összekötötték az olasz Sella Nevea pályáival. A szlovén oldal bezárásával a helyi szállodások a vendégeiket, az olasz síterep pedig a síelőit veszítheti el. Ennek érdekében egy érdekes megállapodást kötöttek a múlt héten. A szlovén síterep szállodáiban megszálló vendégek a többnapos síbérleteket féláron kapják meg. Ez körülbelül azt jelenti, hogy az átlagosan napi 28 euróba kerülő bérletért csak 14 eurót kell fizetniük. Ehhez jön még, hogy a szlovén szállodák és a polgármester vállalta, hogy külön buszokkal szállítják át a síelőket az olasz oldalra. A januári katasztrófa után is a buszos megoldást voltak kénytelenek választani, igaz akkor még nem csökkentek a bérletárak.

A szlovénok jelenleg a pénzt gyűjtik, saját és uniós forrásokból próbálják minél előbb előteremteni azt a 40 millió eurót, amellyel szerintük felújítva, ismét üzemelhetne a síterep.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Mangart csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos hotel Bovec szélén, a sífelvonótól 1.800 m-re. Az épület legfelső szintjén egy kis wellness részleg került kialakításra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Soca
Önellátó, luxus alpesi apartmanok a Triglav Nemzeti park szívében, Bovec-Kanin felvonójától 12,8 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.