Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bovec: az idén féláron lehet síelni, de ...

2013.11.08. | Szerző: Bata Attila
A helyiek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idei szezonban ne kihalt utcákról és üresen tátongó szállodákról szóljanak a hírek. Az idei szezonban a bezárt szlovén síterep szálláshelyeinek vendégei féláron síelhetnek – az olasz oldalon.
h i r d e t é s
Már megírtuk a sajnálatos hírt, hogy az idei szezonban nem lehet síelni a szlovéniai Kanin pályáin. Januárban leszakadt a síterep legfontosabb liftje, amely nélkül nem lehet üzemeltetni a pályákat. A síterep azóta zárva tart, a liftek felújítására és a síterep újraindítására nincs pénz, de ez nem csoda, hiszen a síterep üzemeltetője 5,92 millió eurós (kb. 1,8 milliárd forint) adóssággal zárta ténykedését.

A szlovén síterepet összekötötték az olasz Sella Nevea pályáival. A szlovén oldal bezárásával a helyi szállodások a vendégeiket, az olasz síterep pedig a síelőit veszítheti el. Ennek érdekében egy érdekes megállapodást kötöttek a múlt héten. A szlovén síterep szállodáiban megszálló vendégek a többnapos síbérleteket féláron kapják meg. Ez körülbelül azt jelenti, hogy az átlagosan napi 28 euróba kerülő bérletért csak 14 eurót kell fizetniük. Ehhez jön még, hogy a szlovén szállodák és a polgármester vállalta, hogy külön buszokkal szállítják át a síelőket az olasz oldalra. A januári katasztrófa után is a buszos megoldást voltak kénytelenek választani, igaz akkor még nem csökkentek a bérletárak.

A szlovénok jelenleg a pénzt gyűjtik, saját és uniós forrásokból próbálják minél előbb előteremteni azt a 40 millió eurót, amellyel szerintük felújítva, ismét üzemelhetne a síterep.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »