Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chile: síelők mellett tört ki egy vulkán

2018.08.14. Bata Attila

A múlt héten ritka felvételek kerültek ki a világhálóra. Az egyik chilei síterepen, Nevados de Chillán, múlt szerdán tört ki ismét az utóbbi években aktív vulkán. Szerencsére senki sem sérült meg, de ritka élmény lehet úgy síelni vagy liftezni, hogy a közelben beindul a vulkán.
Augusztus 8-án, szerdán, dél körül tört ki a vulkán. A síterepen sokan tartózkodtak, augusztus eleje-közepe főszezonnak számít Dél-Amerikában. Az Euronews magyar nyelvű beszámolja nagyszerű képeket és hasznos információkat tartalmaz, de azóta számos videó is felkerült a világhálóra.

Gonzalo Llamas Sebesta, egy argentin filmrendező talán nem is gondolta, hogy ilyen szerencsés képeket készíthet chilei síelésén. A filmen jól látható a kb. 1500 méter magasságig jutó füst és hamu egyvelege.

Egy másik vendég, egy snowboardos, a hegyről tartott lefelé. Eredetileg csak saját magát tervezte filmezni, de a felvételt jócskán feldobja a háttérben kitört vulkán.

KOMMENTEK
Stani | 2018.08.15. 08:43
Bár az Euronews valóban remek felvételeket ollózott össze, az infója miszerint Chile legmagasabb síterepe , bizony fals. Mind Valle Nevado (3600m) , mind La Parva s El Colorado jelentősen magasabban fekszenek Nevados de Chillánnal, ahol a liftek 2700 m-ig közlekednek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.