Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ciprusi január: méteres hó a hegyekben

2017.01.03. Bata Attila

Mostanában a legtöbb természetes havat Európában a déli és a délkeleti részeken lehet találni. Cipruson már karácsony óta folyamatosan havazik és hízik a hótakaró a hegyekben. Az pedig további csoda, hogy a ciprusi sítereptől kétórányira még a kissé hűvös tengerben is meg lehet mártózni.
Havazás a Tróodosz-hegységben (Kép: www.kitasweather.com)
Havazás a Tróodosz-hegységben (Kép: www.kitasweather.com)
Karácsony előtt kezdődött a havazás a ciprusi Tróodosz-hegységben és egy helyi meteorológia portál szerint sok helyen 80-100 centiméter vastag a hótakaró. Ebben a hegységben található Ciprus legmagasabb csúcsa az 1952 méter magas Ólimbosz (Olympus), ahol a tegnapi hójelentés 90 cm havat mutatott.

Tróodosz-hegység karácsonykor
Természetesen a hegység síterepei is üzemelnek az utóbbi napokban, bár a nagy havazás miatt volt egy kis gond a megközelítésükkel, de most már újra szabad az út az autók előtt, de hólánc kötelező, amely valószínűleg nem az átlag ciprusi autós szokásos felszerelése.

Az újév első napja a hegyekben
Ínyenceknek csak ajánlani lehet most Ciprust. Reggeli síelés után kétórás autózással elérhető a tengerpart, ahol 17-18 fokos vízben még aznap meg lehet mártózni.

A mediterrán régió elég sok havat kapott mostanában. A török, ciprusi és libanoni hegyek webkamerái szépen mutatnak a méteres havazások után.

Havazás a Tróodosz-hegységben  (Kép: www.kitasweather.com)
Havazás a Tróodosz-hegységben (Kép: www.kitasweather.com)
Webkamera: síelés a Tróodosz-hegységben
Webkamera: síelés a Tróodosz-hegységben
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.